Crash Bandicoot 4: It's About Time

Nye Crash Bandicoot 4 er tydelig mest inspirert av de tre første spillene i serien

Se den første traileren.

Mandag ettermiddag ble Crash Bandicoot 4: It's About Time formelt avduket av utvikleren Toys For Bob, etter at detaljer om spillet først dukket opp i forrige uke. Spillet slippes til Xbox One og PlayStation 4 2. oktober i år.

Du kan se en trailer øverst i artikkelen, og en rekke skjermbilder nedenfor.

De mest Crash-kyndige av dere (slik som deg, Erlend) er kanskje kjappe med å påpeke at det egentlig har kommet en rekke Crash Bandicoot-spill siden Crash Bandicoot 3: Warped i 1998, men det kan lett begrunnes på grunn av historien. Dette nye spillet plukker opp tråden 20 år etter begivenhetene i det tredje spillet, da Crash bannlyste Dr. Neo Cortex, Dr. N. Tropy og masken Uka Uka til en avsidesliggende planet. Nå har trioen kommet seg vekk, men har samtidig åpnet en rift i tidrom. Dermed må Crash og søsteren Coco igjen redde dagen.

Tospannet får ta i bruk fire nye masker kalt Quantum Masks, som gir nye krefter som kan påvirke tidsløp og rom. For eksempel har du tidsmasken som sakker tiden, samt tyngdekraftsmasken som snur opp ned på tyngdekraften.

Frir til gammelfansen

Ut fra traileren å dømme lener Toys For Bob seg tungt på konseptene etablert i de tre første spillene. Forvent lineære brett med kameraet plassert bak spilleren der du løper forover eller bakover, ispedd seksjoner der du ser Crash eller Coco (og tydeligvis også Cortex, som er en spillbar figur) fra siden i kjent plattformstil. Dermed fris det mest til nostalgikerne her.

De tre første Crash Bandicoot-spillene ble uviklet av Naughty Dog, men serien har siden den gang vært innom en rekke andre studio med variabelt hell. Det nyeste innslaget, Mind over Mutant, kom i 2008, utviklet av Radical Entertainment, men i likhet med de fleste spillene etter nummer tre traff de ikke blink verken hos kritikere eller spillere.

I nyere tid har Crash fått en slags renessanse i oppussingspakken Crash Bandicoot N. Sane Trilogy som inneholdt de tre første spillene, samt kart-spillet Crash Team Racing Nitro-Fuled.

LES OGSÅ: Vår anmeldelse av oppussingspakken Crash Bandicoot N. Sane Trilogy

Siste fra forsiden