Nye Mirror's Edge heter Catalyst

Vi får se spillet under E3.

Konseptkunst fra Mirror's Edge.
EA

Oppdatering: 10. juni 09:43: Siden publisering tirsdag har EA bekreftet at det nye spillet heter Mirror's Edge Catalyst. Dette utdyper produsent Sara Jansson på spillets nettsider.

Opprinnelig artikkel følger.

Det virker som om det nye Mirror's Edge-spillet nå går under navnet Mirror's Edge Catalyst. EA registrerte merkenavnet mandag, samtidig som de sikret seg MirrorsEdgeCatalyst.com.

I tillegg tok den offisielle Mirror's Edge-kontoen til Twitter og kvitret et lite lokkebilde av navnet mandag kveld. Bildet, som du kan se nedenfor, er en definisjon av ordet Catalyst.

Det er likevel for tidlig å fastslå med sikkerhet at dette faktisk er det nye navnet til det nye Mirror's Edge-spillet, som skal være en nytolkning mer enn en oppfølger.

Sansynligvis stemmer det, men for alt vi vet også være snakk om et annet Mirror's Edge-produkt som skal knyttes opp mot spillet. Kanskje det er en kortfilm? Kanskje det er en tegneserie? Kanskje det er et nytt mobilspill? Hvem vet?

Svaret får vi sikkert under EAs pressekonferanse i forkant av E3-messen neste uke. Den kan du se direkte 15. juni klokken 22:00.

Det har tatt sin tid

Faktisk er det nå to år siden vi først fikk bekreftet at Battlefield-studioet DICE jobbet med et nytt Mirror's Edge-spill til Xbox One, PlayStation 4, OSX og Windows. Fokuset skal ligge på bakgrunnshistorien til hovedpersonen Faith, som her begynner med blanke ark – ikke ulikt hvordan Square Enix nullstilte historien til Lara Croft med Tomb Raider i 2013.

Heller enn å lene seg på de lineære nivåene fra det første spillet, skal nye Mirror's Edge være et åpnere spill. I 2013 beskrev EA-toppen Frank Gibeau spillet som et actioneventyr satt til en åpen verden. Slåssemekanikkene skal også ha fått en overhaling, og spillet skal by på mer varierte scenario enn de rene fluktsekvensene vi så mye av i det første spillet.

I mai fikk vi dessuten vite at spillet kommer i begynnelsen av 2016.

Den første traileren til nye Mirror's Edge. (Video: EA)
Les også
Anmeldelse: Mirror's Edge: Catalyst

Siste fra forsiden