Nye nedleggelser i spillindustrien

Farvel til Pseudo Interactive og Castaway Studios

Utviklerne av Full Auto stenger virksomheten, og det samme gjør Blizzard-veteranene i Castaway Studios.

1UP har funnet ut at Pseudo Interactive, selskapet bak Full Auto-spillene, har måttet legge ned virksomheten.

Bilde fra Full Auto 2.

Denne nyheten kom etter at spillutvikleren måtte kansellere spillet de jobbet med som et resultat av kraftig nedskjæringsprosess hos utgiveren deres, SCi (Eidos). Pseudo Interactive lykkes ikke å få noen ny kontrakt, og måtte dermed si opp sine ansatte.

Pseudo Interactive er ikke den eneste spillutvikleren som har måttet legge ned virksomheten. GameSpot melder at Castaway Entertainment, en utvikler som ble startet av veteraner fra nå nedlagte Blizzard North, også har stengt dørene.

Castaway Entertainment jobbet med flere prosjekter i løpet av sin korte tilværelse, men med unntak av et Toyota Yaris-basert racingspill for Xbox Live Arcade ble ingen av spillene deres ferdig.

Konseptbilde fra Djinn.

Om du har lyst på et lite glimt av hva vi går glipp av, kan du sjekke en video fra det uferdige Castaway-spillet Djinn slik det så ut i 2005. Selskapets ryggrad bestod av en rekke Diablo-utviklere, og Djinn er, ikke overraskende, et Diablo-aktig actionrollespill.

Alt håp er imidlertid ikke ute for Castaway. De har sagt opp flesteparten av de ansatte, men om de får finansiering raskt vil de kunne gjenoppta virksomheten, forteller president Michael Scandizzo.

Til slutt tar vi med at utvikleren av Empire Earth-spillene, Mad Doc Software, har blitt kjøpt opp av Take-Two-eide Rockstar Games. Fra nå av vil Mad Doc Software være kjent under navnet Rockstar New England.

Siste fra forsiden