Nye nettutgivelser (konsoll)

Julens utgivelser samlet

I de siste ukene har vi fått massevis av spennende konsollutgivelser på nettet.

Det har gått noen uker siden sist gang vi tok en titt på de nyeste nettutgivelsene, og ikke overraskende har det kommet alt for mange spill til at vi rekker over dem i én enkelt artikkel. Derfor har vi valgt å fokusere på konsollspillene i dag, og ta en gjennomgang av de viktigste PC-utgivelsene på mandag.

Xbox 360

Interpol (Xbox 360).

På Microsofts konsoll har det kommet to spill siden sist, og begge er av den typen som utfordrer de små grå. Det ferskeste av dem er Interpol: The Trail of Dr. Chaos, hvor du må jakte på onde Dr. Chaos. I dette "skjulte objekter"-spillet blir du nødt til å lete deg gjennom en serie glamorøse åsteder, fulle av skjulte spor. Du må også spille minispill og løse ulike nøtter for å vinne, slik virkelige politifolk gjør (tror jeg). Et potensielt artig aspekt er en samarbeidsmodus for opp til fire spillere.

Puzzle Arcade (Xbox 360).

Om Interpol virket litt for skummelt, med onde vitenskapsmenn og slike ting, kan du roe nervene med litt puslespill. Puzzle Arcade inneholder mer enn 35 ulike puslespill, basert på fotografier, kunst og illustrasjoner. Om dette høres lite ut, kan lommeboka di glede seg til nedlastbare puslespillpakker som kommer senere. Du kan imidlertid også lage egne puslespill, ved hjelp av det offisielle 360-kameraet, og dele disse med andre. Spillet har flere moduser, inkludert klassisk og turbo, samt tre vanskelighetsgrader og flerspiller for opp til fire spillere.

Hvis du er i USA kan du forresten også kjøpe Merv Griffin's Crosswords, som utvilsomt er fabelaktig.

Wii

Strong Bad Episode 5 (Wii).

Wii har fått to nye spill, og en rekke nostalgiske Virtual Console-utgivelser. Vi begynner med de ferske spillene, og her er det den siste episoden av Strong Bads første sesong som leder an. I Strong Bad Episode 5: 8-Bit is Enough blir Strong Bads verden sammensmeltet med verden til flere gamle arkadespill, og resultatet blir som forventet både komisk og farlig. Utfordringene inkluderer blant annet en veldig sint Trogdor, som må overvinnes i sin egen verden.

Fun! Fun! Minigolf (Wii).

Deretter har vi Fun! Fun! Minigolf, som helst bør være veldig moro, siden det bruker ordet «fun» (med utropstegn!) hele to ganger i tittelen. I dette spillet må du bruke Wii-kontrolleren som golfkølle, og spille deg gjennom 27 unike minigolfbaner fra Amerika, Asia og Europa. Som seg hør og bør kan du samle sammen opp til fire venner, og utklassere dem i spillet. Ellers loves vi lekker grafikk, noe som kanskje ikke er så overraskende med tanke på at det er tyske Shin'en som har stått for utviklingen.

Virtual Console-systemet har fått fire nye spill siden sist. Vi begynner med det de fleste nok vil være enige i at er det beste, nemlig Square-rollespillet Secret of Mana, som først kom ut til SNES. Dette er et actionrollespill (ingen turbasert kamp her i gården) med en episk historie, flott musikk og lekker 16-bitsgrafikk, som tilhengere av japanske rollespill bør få med seg.

Les også
Mer misnøye mot Sony

De øvrige Virtual Console-spillene er ikke like imponerende. Motorsykkelspillet Enduro Racer for Sega Master System har overraskende nok ingen likhetstrekk med arkadespillet det er basert på, mens Nintendos Donkey Kong 3 er kjent for å være temmelig sugent. Sega Master System-utgaven av det hyperraske plattformspillet Sonic the Hedgehog 2 er et bedre spill (selv om det ikke er like godt som originalutgaven på Mega Drive).

Savage Moon (PS3).

Playstation Network

Playstation 3-eiere har fått to nye spill å leke seg med. Først ut er Savage Moon, hvor du må forsvare basen din mot ekle, insektaktige romkryp ved å sette ut kanontårn og en rekke andre typer forsvarsverker. Gameplayet er raskt og hektisk, men som i andre spill i Tower Defense-sjangeren er suksess avhengig av veloverveid, strategisk utplassering av forsvarsverkene dine.

Mahjong Tales: Ancient Wisdom (PS3).

Om du nå sitter og er misunnelig på Xbox 360-eierne som fikk så mye spennende puslegreier i jula, har jeg gode nyheter. Det andre PS3-spillet er nemlig Mahjong Tales: Ancient Wisdom, en fargerik versjon av en gammel klassiker. I tillegg til det kjente og kjære Mahjong-gameplayet får vi en ny modus hvor du også må ha raske reflekser, og her kan du også spille mot en venn eller fiende (eller en venn som blir en fiende i løpet av spillet).

Flatout: Head On (PSP).

I tillegg kan PS3-eiere laste ned et retrospill, nemlig det todimensjonale kampspillet Street Fighter Alpha Warriors' Dreams, som opprinnelig kom ut for den første Playstation-modellen. Dette spillet kan også nytes av PSP-eiere, som også har fått en mengde andre spill.

Disse er slåssespillet Guilty Gear Judgement, det komiske actioneventyret Dead Head Fred, racingspillet Off Road Racing (veldig fantasifull tittel, må jeg si), den ferske nyversjonen av hjernetrimklassikeren Pipe Mania, det destruktive bilspillet Flatout: Head On og parkour-spillet Free Running.

Det var det for i dag, men som sagt må du følge med på mandag - PC-eiere har nemlig fått massevis av nedlastbar moro i de siste ukene, som vi tar i en separat artikkel. Vi vil selvsagt fortsette med samlede, ukentlige oppdateringer også i 2009. Hvis du ikke klarer å vente, kan du lese vår forrige nettutgivelsessak for mer moro.

Siste fra forsiden