Nye oppkjøpsplaner i spillindustrien

Mektige News Corp ønsker å kjøpe seg inn i spillindustrien, og EA svarer på kritikk angående Ubisoft-oppkjøpet.

News Corp er et av verdens ledende mediaselskaper, og ledes av den omstridte milliardæren Rupert Murdoch. Selskapet eier Fox-nettverket, Sky-nettverket og aviser som The Sun og The Times, og nå forteller Gamesindustry.biz at de ønsker å skaffe seg sin egen spillutgiver.

Den utgiveren som ser ut til å friste News Corp mest er Activision, som er en av verdens største spillutgivere og som News Corp mener har en størrelse og fleksibilitet som gjør det til et svært interessant oppkjøp. Mindre spillutgivere ser ikke ut til å friste like mye, da de, i følge Peter Chernin hos News Corp, støtter seg i for stor grad på en eller to franchiser. News Corp utelukker heller ikke Electronic Arts, men det vil i så fall bli et langt dyrere kjøp enn Activision.

Disse planene kom frem under en investorkonferanse i USA, og Peter Chernin fortalte at News Corp ikke er den eneste mediegiganten som ønsker å komme seg inn i spillindustrien. Vi vet allerede at Viacom-sjefen Sumner Redstone har skaffet seg et flertall av aksjene i Midway, og det er forventet at dette vil resultere i at Viacom enten kjøper Midway, eller går inn i et nært samarbeid med spillutgiveren.

Innenfor spillindustrien har det også skjedd ting de siste dagene. I følge nyhetsbyrået Reuters har sjefen for Electronic Arts Europe, Gerhard Florin, benektet at deres kjøp av Ubisoft-aksjer var fiendtlig. Han hevder de var i samtaler med flere aktører, inkludert Ubisoft, før de kjøpte 20 prosent av aksjene deres. Dessuten forteller han at Electronic Arts ikke forventer å få et sete i Ubisoft-styret.

Ubisoft selv har reagert kraftig på aksjekjøpet, og gjør nå det de kan for å motarbeide et eventuelt oppkjøp fra Electronic Arts. De har hele tiden hevdet at de ikke har hatt noen samtaler med Electronic Arts, og at de tror EA sitt mål med kjøpet er å sikre seg de verdifulle Ubisoft-studioene, som gang på gang har bevist at de klarer å lage svært gode spill.

Siste fra forsiden