Nye utspill fra Jack Thompson

Spillhateren Jack Thompson gjør det han kan for å ødelegge sin siste rest av troverdighet. Nå har han anmeldt nettstedet Penny Arcade.

Jack Thompson er en amerikansk advokat som i lengre tid har ledet an i korstoget mot voldelige spill. Vi har ikke viet denne mannen like mye oppmerksomhet som andre nettsteder har gjort, men nå er det på tide å ta en liten oppsummering av de siste ukenes Jack Thompson-relaterte nyheter.

Det hele begynte med at han skrev et åpent brev til spillindustrien, der han kom med et forslag til et ekstremt voldelig spill hvor spilleren fikk rollen som et av de mange ofrene for spillrelatert vold (Jack Thompson beskriver spill som GTA som "draps-simulatorer", og sier at de er skyld i en rekke drap både i USA og Europa) som tok hevn på spillindustrien.

Brevet gikk i detalj om hvordan spilleren skulle benytte seg av grov vold for å drepe viktige personer i industrien, for så å urinere på levningene deres. Deretter skulle spilleren dra til en spillmesse for å gjøre det av med så mange gamere og spillutviklere som mulig. Du kan lese hele brevet hans hos GameCube Advance, men vær oppmerksom på at det er temmelig guffen lesning som vitner om et svært sykt sinn.

Hovedpoenget var imidlertid at han utfordret spillindustrien til å lage dette spillet, og at hvis noen gjorde det, skulle han donere 10000 dollar til et veldedig formål utpekt av Paul Eibeler, som er sjefen for Take-Two-nettverket (Rockstar Games, 2K Games og Global Star Software). Det han ikke hadde regnet med var at utfordringen hans tiltrakk seg en haug datakyndige ungdom som mer enn gjerne kunne tenke seg å lette Thompson sin lommebok for 10000 dollar.

Dermed tok det ikke lang tid før de første spillene basert på designen hans tok form, og han ble bedt om å punge ut. Da trakk han imidlertid raskt tilbake utfordringen sin, og sa at det hele var ment som "satire". Dette fikk det populære nettstedet Penny Arcade til å reagere, og de valgte å donere 10000 dollar i Jack Thompsons navn, til organisasjonen Electronic Software Association (som støtter en rekke veldedige organisasjoner som driver arbeid rettet mot barn).

Det ville imidlertid Jack Thompson ikke ha noe av, og nå har han meldt dem til politiet for trakassering. En skulle kanskje tro at en person som bryr seg så mye om barns ve og vel som Jack Thompson ville blitt glad om noen donerte 10000 dollar til veldedig arbeid i hans navn, men så feil kan en altså ta. Anmeldelsen kan du lese i sin helhet hos Penny Arcade.

For mer informasjon om Jack Thompson og påfunnene hans, kan du besøke nettstedet hans og Wikipedia-siden om ham.

Siste fra forsiden