Nyhetene sto i kø under Nintendos Fire Emblem-presentasjon

Rollespillserien får fire nye spill på Nintendo Switch, 3DS, Android og iOS.

Natt til torsdag hold Nintendo en av sine vante Direct-presentasjoner, denne gangen for rollespillserien Fire Emblem. Gjennom en 20 minutter lang video – som du kan se ovenfor – viste utvikleren frem ikke bare ett, men fire nye spill til den populære serien.

Spillene spres utover Nintendo Switch, Nintendo 3DS, Android og iOS, og samtlige skal lanseres i løpet av de neste to årene.

Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia

Fire Emblem Echoes er en moderne tolkning av Fire Emblem Gaiden fra 1992.
Skjermbilde, Nintendo

Det første spillet i rekken var Fire Emblem Echoes: Shadow of Valentia, en nyversjon av seriens andre spill – kalt Fire Emblem Gaiden. Det snart 25 år gamle spillet ble i sin tid kun lansert i Japan, og for første gang blir spillet nå tilgjengelig for vestlige fans – riktignok i en helt ny drakt.

Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia henter sin inspirasjon fra originalspillet, men vil by på en langt mer omfattende opplevelse. Mekanisk sett har spillet fått en moderne vri, og utvikleren har inkludert stemmeskuespill som formidler historien. I tillegg har grafikken og brukergrensesnittet også fått en overhaling.

Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia kommer til Nintendo 3DS den 19. mai i år.

Fire Emblem Warriors

Klar til å banke opp monstre.
Skjermbilde, Nintendo

Under forrige ukes Switch-presentasjon trakk Nintendo sløret av Fire Emblem Warriors, et «hack & slash»-spill fra Koei Tecmo. Natt til torsdag kunne selskapet bekrefte at spillet også kommer til New Nintendo 3DS (spillet kommer ikke til andre modeller i 3DS-familien) og blir å finne på begge plattformene til høsten.

Spillet inkluderer en haug med spillbare figurer fra Fire Emblem-serien, og dersom Koeis tidligere Warriors-spill er en indikasjon blir målet å slakte enorme mengder med monstre.

Dette blir det andre Warriors-samarbeidet mellom Nintendo og Koei, etter at sistnevnte utviklet Hyrule Warriors for Wii U og senere for 3DS. Det spillet fikk riktignok ganske laber omtale av vår anmelder.

Fire Emblem Heroes

Slik blir Fire Emblem på mobil.
Skjermbilde, Nintendo
Les også
Anmeldelse: Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia

Etter mange nedlastinger, men forholdsvis lave salgstall av Super Mario Run gjør Nintendo et nytt forsøk på mobilfronten. Fire Emblem Heroes er et strategisk mobilrollespill som tar for seg krigen mellom to stridende kongedømmer.

I spillets turbaserte kamper får spillere kalle frem helter fra Fire Emblem-historien til å kjempe for seg. Etter hvert som man vinner kamper vil helter kunne oppgraderes, og det blir også mulig å skaffe seg helt nye krigere.

Fire Emblem Heroes byr på en ny historie i spillets kampanjemodus, men gjennom andre moduser kan spillere også trene opp hæren sin og kjempe mot hverandre.

Spillet kommer først til Android-enheter den 2. februar, og vil deretter slippes på iOS ved en senere anledning.

Fire Emblem på Nintendo Switch

Mer fikk vi ikke se av Fire Emblem-spillet for Nintendo Switch.
Skjermbilde, Nintendo

Den fjerde spillannonseringen fra presentasjonen var egentlig mer som en ørliten smule enn noe annet. På snaue 30 sekunder bekreftet Nintendo at et helt nytt Fire Emblem-spill er på vei til Nintendo Switch, men mer enn det fikk vi ikke vite.

Spillet markerer første gang siden Fire Emblem: Radiant Dawn fra 2008 at et nytt hovedspill i serien slippes på en av Nintendos stuekonsoller. Det kommende eventyret har foreløpig ikke fått navn, men lanseringsvinduet er satt til en gang i 2018.

Se alle spillene som er bekreftet for Nintendo Switch »

Siste fra forsiden