Nintendo med nytt Zelda

Nyheter fra GDC

Her er nyhetene fra Nintendos pressekonferanse på Game Developers Conference.

Nintendo har holdt sin pressekonferanse på GDC, og selv om de ikke kom med noen gigantiske nyheter fikk vi flere spennende glimt av deres fremtidsplaner. Den største nyheten for mange er nok det nye Zelda-spillet, som kommer til Nintendo DS.

Link og Phantom på eventyr

Spillet heter The Legend of Zelda: Spirit Tracks, og vil benytte seg av de intuitive kontrollene vi fikk i forrige DS-spill, Phantom Hourglass. Nintendo lover et nytt eventyr som vil glede erfarne Zelda-tilhengere samtidig som det er åpent for ferske spillere.

Underveis får du bruke et damplokomotiv for å reise rundt i den magiske fantasiverdenen Zelda-serien foregår i, og veksle mellom å spille Phantom og Link.

Vi loves mengder av grotter å utforske, og massevis av nøtter som må løses (blant annet ved hjelp av helt nye gjenstander). Nintendo planlegger å lansere det nye Zelda-spillet i løpet av året. Du kan stikke innom Joystiq for noen bilder fra presentasjonen, eller Youtube for å se den første traileren.

Kjøp DSi-spill på nettet.

Wario og mer til DSi

En annen nylansering fra Nintendo er den tidligere kunngjorte Nintendo DSi. Nintendo brukte blant annet pressekonferansen til å trekke frem noen kommende spill til systemet, som vil kunne lastes ned slik som Wiiware-spill lastes ned på DS.

Først ut er WarioWare: Snappeed, et nytt festspil med Wario og gjengen, hvor du må benytte deg av den nye DS-modellens innebygde kamera. Vi loves en frisk spillopplevelse for alle typer spillere.

Deretter har vi et prosjekt som har fått den midlertidige arbeidstittelen Moving Memo. Dette programmet lar brukerne skape animerte tegnebøker, noe som utvilsomt høres hyggelig ut for de som ønsker litt kreativ utfoldelse mens de er på farten.

Nyheter for Wii

Den første nyheten for Wii-eiere er at Nintendo nå vil få lov til å lagre nedlastede spill direkte på SD-kort (som nå kan være på hele 32 GB). Disse kan så kjøres direkte fra SD-ikonet i Wii-menyen. Denne muligheten blir gjort tilgjengelig i en fersk systemoppdatering fra Nintendo.

Nostalgifanatikere har forresten enda mer moro å se frem til. Virtual Console-systemet (som lar deg laste ned klassiske spill fra gamle plattformer) utvides nemlig til også å kunne levere arkadespill. Vi kan blant annet se frem til Tecmo-spillet Starforce og Namco-spillene Mappy, Gaplus og Tower of Druaga.

Nintendo kunngjorde også et nytt spill for Wiiware, som har fått navnet Rock N' Roll Climber. Her spiller du en fjellklatrer, og spillet bruker balansebrettet for å simulere opplevelsen.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden