Rocket League Championship Series

Nytt lag, nye RLCS-sjanser for «gReazy»

Etter en sesong på benken satser nordmannen mot nok en verdensmestertittel.

RLCS/Psyonix/Gamer.no

Marius «gReazy» Ranheim er en ganske travel mann for tiden. Den norske Rocket League-spilleren kom nettopp hjem fra USA, der han tok 2. plass i den storstilte Universal Open-turneringen, og nå går han rett inn i en ny sesong med Rocket League Championship Series (RLCS).

Ny klubb, nye sjanser

«gReazy» spiller for Complexity Gaming i den kommende RLCS-sesongen.
Skjermbilde/RLCS

Etter å ha tilbragt forrige sesong på benken for EnVyUs, var den tidligere verdensmesteren sulten på større og bedre ting. For fjerde gang på seks sesonger stiller «gReazy» dermed i ny drakt, og klubben han har signert for er Complexity Gaming.

– Jeg ville tilbake i en startende rolle og kom i kontakt med Complexity, som var interesserte i å ha meg med på laget. Så vi spilte sammen i noen uker, og hadde blant annet treningskamper mot andre topplag, og fant ut at dette var noe som kunne funke rimelig bra, forteller Ranheim.

Nordmannens nye lagkamerater – Linus «alot» Möllergren og Joonas «Mognus» Salo – har gjort det stort i foregående RLCS-sesonger, og kan vise til en 2. og 3. plass i henholdsvis sesong fire og sesong fem. Med «gReazy» i troppen håper gutta å ta steget helt opp til toppen av pallen, men de innser at det ikke blir noen enkel oppgave.

– Vi må ha maksimalt fokus, ikke undervurdere noen og ha mye selvtillit for at vi skal vinne denne RLCS-sesongen. Vi trener flere ganger hver dag og føler at vi er klare for å komme i gang, sier den nybakte Complexity-spilleren.

– Rocket League er mer kreativt enn før

For «gReazy»s del har det vært en turbulent tid siden han vant verdensmesterskapet med FlipSid3 Tactics i desember 2016. Laget klarte ikke å gjenta bedriften den påfølgende sesongen, og i EnVyUs ble det mye stang ut.

Rocket League har endret seg mye siden «gReazy» vant verdensmesterskap med FlipSid3 Tactics for to år siden.
Skjermbilde/RLCS

Ifølge nordmannen har Rocket League som e-sport utviklet seg drastisk på de siste to årene, og stadig utvikles det nye triks og strategier. Som alle andre har «gReazy» vært nødt til å oppdatere sin spillestil for å holde seg på et konkurransedyktig nivå.

– Nå har man «ceiling shots» (teknikk hvor spillere kjører opp i taket for å fyre av uforutsigbare skudd, journ.anm) og «flip resets» (når spillere lander på ballen i lufta for å kunne utføre flere triks enn vanlig, journ.anm) og mange andre måter å bryte gjennom et forsvar på. Så jeg vil si at det er mye mer kreativt nå enn det var før.

– Jeg har endret spillestilen min litt, og fokuserer mye på å ha ballkontroll i enhver situasjon. Nå prøver jeg i verste fall å få til en 50/50-duell, fremfor å gi bort ballen gratis, forklarer Ranheim.

Til helgen tar «gReazy» og Complexity fatt på den lange ferden mot det prestisjetunge sluttspillet i RLCS. Guttas første møte er mot PSG på søndag 9. september, og du kan følge kampen på Twitch fra klokken 20:00.

Les også
Anmeldelse: Rocket League

Seriespillet strekker seg over fem uker, hvorpå de seks beste av totalt åtte lag går videre til Europa-sluttspill. Derfra går de fire beste lagene direkte til turneringens hovedsluttspill, som også inkluderer lag fra Nord-Amerika og Oseania.

Siste fra forsiden