Podkast

Retro Crew

Nytt liv til gamle spill og konsoller

Retro Crew ser på «ROM-hacks» og «homebrew»-spill.

Metroid Super Zero Mission.
Romhacking.net

I dag har Retro Crew-gjengen funnet et tema de aldri tidligere har snakket om, nemlig «homebrew»-miljøet.

Det hele startet med modifserte versjoner av gamle konsollspill, som kan spilles i emulatorer – såkalte ROM-hacks. Senere utviklet det seg til utviklingen av nye spill på ekte spillkassetter til gamle konsoller.

Retro Crews «homebrew»-ekspert er Kenneth Jørgensen, som gir oss en grundig innføring i fenomenet. Resten av gjengen i studio er Are Ness Fløgstad, Stian Askeland og selvsagt Jostein Hakestad.

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.
Homebrew-spillet Duck Attack for Atari 2500.

Når Jørgensen først er med kommer vi heller ikke utenom litt snakk om arkadeprosjektet hans – en hjemmelaget arkademaskin bygd på en NEO-GEO.

Nå kommer podkasterne våre til å ta seg en velfortjent påskeferie, og både ukens Rad Crew-episode og neste ukes Retro Crew går derfor ut.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew er et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Du kan blant annet treffe gjengen på Facebook. Det er produsert 77 episoder til nå, og her er de tre forrige:

Oculus er langt fra de første som har prøvd seg på VR
Etter 18 år er Pokémon-serien ennå gigantisk
Vi graver i den norske spillhistorien

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Siste fra forsiden