Ponder

Nytt norsk spill lar deg leke pasifist i syrefarget verden

Ponder lages av én person som har lært seg å programmere via YouTube.

Ola Lysgaard

Det går ikke lenge mellom hver gang vi ser nye norske spillprosjekter, og for bare et par dager siden ble det merkverdige Ponder annonsert. Ponder er et eventyrspill hvor målet er å utforske og bli kjent med skapningene i en fargerik og absurd verden.

Ponder fremmes som et spill helt uten slåssing, gåter og andre tradisjonelle spillmekanikker, men er i stedet et plattformspill hvor man rett og slett må kommunisere og tilbringe tid med de figurene man møter på sin vei.

Ponder.
Ola Lysgaard

Disse samtalene kan over tid låse opp nye egenskaper, inkludert tanker og ideer som man lagrer i hodet sitt og så kan bruke andre steder i spillet.

En unik stil

Ponder.
Ola Lysgaard

Det hele utvikles av Ola Lysgaard, en vaskekte nordmann som i følge ham selv aldri har lagd dataspill tidligere, men som har lært seg å programmere ved hjelp av «tutorials» på YouTube.

Han har imidlertid laget en del kunst opp gjennom, noe som reflekteres i den heller unike visuelle stilen Ponder kan skilte med:

– Stilen er basert på en teknikk jeg utviklet for å lage billedkunst i Photoshop. Når man forstår matten bak effekter og filtre, kan man kombinere de til veldig spennende resultater. Da kan jeg oversette effektene til en spillmotor, så spillet blir ««photoshoppet» live», forteller Lysgaard til Gamer.

Ponder har planlagt lansering en gang i 2022 og kommer til Windows via Steam.

LES OGSÅ: Vår anmeldelse av det unike No Longer Home »

Siste fra forsiden