Nytt om Xbox 360-lanseringen

Microsoft advarer om at de kanskje ikke vil klare å dekke behovet for nye konsoller, og analytikere tror at hver konsoll vil selges med et stort underskudd.

Den britiske Xbox-sjefen Neil Thompson har advart om at det slett ikke er sikkert Redmond-giganten klarer å levere nok Xbox 360-konsoller når lanseringen finner sted mot slutten av året. Konsollen skal lanseres samtidig i USA, Europa og Japan, og Microsoft forventer at etterspørselen kommer til å være svært høy.

Likevel er Thompson ikke i tvil om at selskapet er i stand til å gjennomføre en global lansering av konsollen, som sannsynligvis vil være på toppen av svært mange ønskelister til jul. Han forteller at de føler de er klare til å levere varene, og at de kan se frem til en suksessrik julesesong.

Når det gjelder prisen på konsollen, har Microsoft som nevnt tidligere anslått at konsollen vil koste cirka 300 amerikanske dollar (denne prisen er ikke fastsatt, og det er heller ikke klart hva prisen i Norge eventuelt blir). Analytikere hos investorbanken UBS tror at hver eneste konsoll kommer til å koste 375 dollar å produsere, og om de har rett, må Microsoft selge konsollene sine med stort tap.

Å selge konsoller med tap er imidlertid ikke uvanlig i industrien, og en av grunnene til dette er at konsollfabrikantene får penger per solgte spill, og hvis spillsalget er godt nok vil de etter hvert dekke opp det de taper på å selge billige konsoller. Det forventes også at produksjonskostnadene synker etter hvert som konsollene blir eldre.

De fleste tror Xbox 360 blir billigere enn PS3, og Sony ser ikke ut til å gjøre noe for å endre på den teorien. I stedet har de nylig sagt at de ikke tror prisen på selve konsollen blir så viktig for forbrukerne, spesielt fordi de er trygge på at PS3 vil utkonkurrere Xbox 360 på det tekniske nivået. Om de har rett (både angående det tekniske nivået på konsollene og hva forbrukerne ønsker), gjenstår å se.

Siste fra forsiden