Nytt Planetside neste år?

Alt tyder på at en oppfølger er på god vei.

Da det såkalte MMOFPS-et Planetside kom ut i 2003 var det ulikt noe annet skytespill. Med sine massive slag og omfattende, sammenhengede spillverden satte det standarden for virkelig massive skytespill, og selv om det aldri ble en storsuksess så har det nok hatt en innvirkning på utviklingen av både MAG og Dust 514.

Planetside var noe helt nytt da det kom.

Ifølge spillnettstedet The Escapist er det gode muligheter for at oppfølgeren til det store skytespillet kommer i mars. Den skal hete Planetside Next.

Avsløringen kommer som følge av et intervju med John Smedley, som er sjefen for Sonys MMO-avdeling SOE. Han skal ha hevdet at selskapet kommer med en ny, stor avsløring i vårmåneden, som tilhører «en stor førstepersons skytespillserie vi er veldig fornøyde med».

Journalisten skal ha spurt om det er snakk om et nytt Planetside, hvorpå Smedley repliserte følgende:

– Det kan være. Vi har teknisk sett ikke annonsert det. Dette er det lengste jeg har gått i å diskutere spillet med pressen, og PR-folkene kommer til å drepe meg!

Navnevalget skal ha utspring i en tabbe de følte de begikk med EverQuest II. Både det og eneren sameksisterer side om side, og de har to forskjellige spillerbaser og målgrupper. Derfor synes han også det er idioti å ikke distansere oppfølgeren i større grad, særlig når de to spillene blir stående ved siden av hverandre i butikkhyllene.

Det er fortsatt ikke slik at dette skal tolkes som en offisiell annonsering, men mye tyder altså på at annonseringen bare er en formalitet unna.

Lurer du på hvilke andre spill vi har i vente? Ta en titt i vår Spillkalender!

Siste fra forsiden