Ekstremsport fra Funcom

Nytt spill får støtte

På kant med verden fra Funcom er et av spillene som får støtte fra Norsk Filmfond.

Det er tid for en ny runde med tilskudd fra Norsk Filmfond, og denne gangen har Funcom stukket av med 1,5 millioner kroner for spillet På kant med verden (engelsk tittel: Board With The World).

Dette er et nytt gratis nettspill som i følge Filmfondets nettsted er planlagt utgitt til PC og Mac. Her får du leke ekstremsportutøver, og reise verden rundt for å finne utfordringer og konkurranser. Du kan også sosialisere og la deg underholde av "sammensmeldtede medieløsninger med elementer fra TV, film, musikk og sport".

– Dette er et sosialt nettspill med ekstremsport i fokus, først og fremst brettsport. Vi vil ta inn så mye multimedia som mulig. Spillerne vil kunne gå rundt i verden, kjøpe klær, høre på musikk, og så videre. Det blir et sosialt nettunivers, med fokus på sport, forklarer kommunikasjonsdirektør Erling Ellingsen fra Funcom i en kommentar til Gamer.no.

I følge Ellingsen er spillet i en veldig tidlig fase av utviklingen, og tilskuddet vil hjelpe Funcom i å finansiere en prototypeversjon.

Et av målene med spillet er at det skal være modulært. Det hele vil starte med snøbrett, men etter hvert vil man tilføre andre sportsgrener og elementer.

– På kant med verden er et utrolig spennende prosjekt som vi tror vil bli en stor suksess hvis det lykkes. Det vil innholde flere unike tilnærminger for fans av ekstremsportopplevelser, og bindingen mellom spill og media fra den ekte verden har en rekke muligheter, sier produksjonsrådgiver Kaja Hench Dyrlie fra Norsk Filmfond.

Andre prosjekter

Ellers var det flere mindre utviklere som fikk støtte. Turbo Tape Games, som fra før av jobber med strategispillet Naval War: Arctic Circle, fikk 550 000 kroner i støtte for Velocipede: Online Cycling Manager, et sykkelmanagerspill som spilles på nett. Her må du lede et lag syklister gjennom alle rittene i pro-touren til UCI (Union Cyclist International).

200 000 kroner gikk til Rock Pocket for Dør-til-dør, et hjernetrimspill der du må frakte en pakke fra en dør til en annen. Her fokuseres det på realistisk fysikk, og spillet kommer til iPod Touch, iPhone, Mac og PC. 100 000 kroner gikk til Basbergs Gatada Games for Lookit, en samling minispill for Wii. Her får spillerne ikke bare virtuelle oppgaver, men også oppgaver som må løses i den virkelige verden.

Siste spill som fikk støtte er MyBeast, fra Dark Codex Studio. Dette er et Tamagochi/Pokémon-aktig spill for iPhone, der du må trene opp beist til å kjempe i arenakamper.

Det ble til sammen delt ut 2,4 millioner kroner i 2009. Totalt fikk Statens Filmfond 73 forskjellige søknader fordelt på tre søknadsfrister, noe som er ny rekord.

– Det er meget gledelig at tilfanget av gode prosjekter er så stort. Dette viser at bransjen er i stor utvikling og at regjeringens økte satsning på spillutvikling gir resultater, avslutter Kaja Hench Dyrlie.

Merk: Bildet i toppen er et illustrasjonsbilde. Funcom har ikke gitt ut bildemateriale fra På kant med verden.

Siste fra forsiden