Nytt Zelda avslørt

Nintendo har luftet noen av sine framtidsplaner på Game Developers Conference.

Den største nyheten på gårsdagens Nintendo-presentasjon på Game Developers Conference i San Francisco var utvilsomt annonseringen av The Legend of Zelda: Spirit Tracks til DS.

Trailer: Legend of Zelda - Spirit Tracks

Vis større

Trailer: Legend of Zelda - Spirit Tracks


Spillet kommer i samme visuelle drakt som Wind Waker og Phantom Hourglass, men denne gangen er Links seilbåt erstattet med et damplokomotiv utstyrt med en kanon. Spillet skal ha den samme berøringsstyringen som Phantom Hourglass, og la spilleren bytte mellom å styre Link og Phantom for å løse gåter. Spirit Tracks lanseres allerede i løpet av 2009.

I løpet av presentasjonen ble også den nye Wii Menu versjon 4.0 vist. Ved hjelp av en oppdatering som allerede er tilgjengeliggjort skal man nå kunne kjøre Virtual Console- og WiiWare-spill fra SD-minnekort i tillegg til det innebygde minnet. På toppen av det er det lagt til støtte for SDHC-kort med opptil 32GB lagringsplass. Dermed er plassmangel plutselig en ikke-sak.

Et par nye Wiiware-titler ble også annonsert. Final Fantasy Crystal Chronicles: My Life as a Darklord blir en oppfølger til My Life as a King, og i tillegg kommer en Wii-utgave av Final Fantasy IV: The After Years, som opprinnelig kun ble laget til mobiltelefoner. I Japan blir også det aller først Final Fantasy-spillet lagt ut på Virtual Console, noe som trolig betyr at det er planlagt for USA og Europa på et senere tidspunkt.

De som hadde håpet på annonsering av nye stortitler til Wii måtte derimot forlate presentasjonen i skuffelse.

(Kilder: Gamespot, CVG og Nintendo-pressemelding)

Siste fra forsiden