– Oculus er fortsatt på utviklingsstadiet

Det ser ikke ut til at de sagnomsuste VR-brillene kommer ut i år.

Vegar Jansen, Tek.no

Sakte, men sikkert begynner det å se mørkere ut for at virtual reality-brillene Oculus Rift lanseres i løpet av 2015. Vi har fortsatt til gode å se en lanseringsdato, og Facebooks nyeste kvartalsrapport bekrefter våre mistanker.

Skal vi tro Facebooks økonomisjef, David Wehner, finnes det ingen lanseringsdato for VR-brillene fordi det er for tidlig å anslå hvor mange enheter de trenger å sende ut. Selve brillene er heller ikke ferdige enda.

– Oculus er fortsatt på utviklingsstadiet, så det er for tidlig til å prate om å sende ut store produktforsendelser, påpeker Wehner i kvartalsrapporten.

Hvor mange timer orker du å ha denne på hodet?
Oculus VR

Har noe gått fryktelig galt?

Palmer Luckey, oppfinneren bak Oculus Rift, har tidligere sagt at noe måtte gå «fryktelig galt» for å VR-brillene ikke lanseres i løpet av 2015.

På den annen side fikk selskapet langt flere penger og personale å rutte med etter å ha blitt kjøpt opp av Facebook for et år siden.

– Å slå oss sammen med Facebook lot oss gjøre ting vi ikke hadde kunnet gjøre ellers, som å ansette 300 mennesker til å dytte Oculus Rift til sitt ypperste så fort som mulig. Jeg kan ikke si noe om en potensiell lanseringsdato, men jeg kan si at ingenting har gått fryktelig galt. Alt går fryktelig riktig, uttalte Luckey under en paneldiskusjon på South by Southwest 2015 i mars.

Mens vi venter på at Oculus Rift skal bli ferdig utvikler også andre selskaper sin egen VR-teknologi. Valve og HTC har slått seg sammen for å lansere HTC Vive senere i år, mens Sony sitt Project Morpheus skal lanseres i løpet av første halvår av 2016.

Vi har testet HD-prototypen av Oculus Rift:
Med høy oppløsning blir virtuell virkelighet mye virkeligere »

Siste fra forsiden