Oculus Rift-sjefen blir kvalm av VR-brillene

Men en løsning på problemet skal ikke være langt unna.

Vi prøvde Oculus Rift i mai.
Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

Da vi testet Oculus Rift-prototypen i mai tok det ikke mange minuttene før vi måtte legge oss ned på bakken. Bevegelsessyken ble for mye å takle for vår journalist – og han er ikke alene.

Brendan Iribe.

Under et foredrag på Gaming Insiders-messen i San Francisco i går, kunne Oculus-sjefen Brendan Iribe fortelle at til og med han sliter med kvalme når han tar på seg utstyret. Kvalmen er dog, skal vi tro ham, noe som er på randen til å skvises ut av opplevelsen. Dette melder Polygon.

– Jeg har blitt kvalm hver eneste gang jeg har prøvd den. Hver eneste gang, inntil nylig, forteller toppsjefen. De siste par ukene har jeg brukt brillene i flere ganger i 45 minutter, og med den nyeste prototypen ble jeg ikke kvalm, forteller han. Vi er på randen til å tilby ikke-kvalmende innhold, bedyrer toppsjefen.

Kickstarter-suksess

VR-brillene Oculus Rift drar spilleren inn i en såkalt virtuell virkelighet. Teknologien baserer seg på å sende ut bilder via to skjermer som er så tett på øynene at det kan virke som om man er i spillet. Når man i tillegg kan flytte på hodet for å endre synspunkt i verdenen blir det en opplevelse det er lett å leve seg inn i.

Star Citizen er et av mange spill som vil tilby støtte for Oculus Rift.

VR-brillene har siden avdukingen i fjor fått en rekke støtte fra velrenommerte utviklere verden over. Minecraft-pappa Markus «Notch» Persson, Valve-gründer Gabe Newell, og DayZ-skaper Dean Hall er noen av navnene som har meldt sin interesse.

Oculus Rift-brillene som er ute nå ble sendt ut til de som støttet Kickstarter-prosjektet i 2012. Oculus jobber nå med en forbrukerversjon som skal være betydelig bedre. Det er ikke kjent når den kommer ut.

Les også: Valve-programmerer har stor tro på at Oculus Rift tar av
Les også: Vi fikk prøve den nye prototypen under E3

Siste fra forsiden