Øker salgstallene drastisk

Playstation 3 i siget

Til tross for at det ikke hadde noen effekt i Storbritannia, er Metal Gear Solid 4 den store Playstation 3-selgeren i Japan.

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots blir av mange regnet for å være det første store, eksklusive Playstation 3-spillet. Det kan nok tenkes at Playstation-sjefene setter sin lit til at akkurat dette spillet skal presse flere konsoller ut i markedet, og fra et japansk ståsted ser det ut som de kan gni seg i hendene.

Snake er ikke bare en god soldat, han er også en fortreffelig selger.

I følge Gamesindustry.biz, hadde Metal Gear Solid 4 ingen stor innvirkning på salgstallene i Storbritannia, og det ble bare solgt syv prosent flere konsoller i tiden rundt spillets lansering.

I det fjerne Østen er imidlertid tallene helt annerledes, og i Japan gikk salgstallene i taket med nesten 80 000 solgte Playstation 3-konsoller sist uke, noe som er åtte ganger så mange som uka før. Metal Gear Solid 4 er også det klart mest solgte spillet, og nærmere 500 000 kopier ble revet fra hyllene, dette i følge VG247.

På det amerikanske markedet, viser tallene fra mai at Playstation 3 har fått opp en viss grad med moment, og selger bedre enn hovedkonkurrent Xbox 360. Når det gjelder Metal Gear Solid 4s effekt på konsollsalget, må vi vente til i juli før vi får de offisielle tallene fra USA.

Siste fra forsiden