Online-fotball med Mario

Nintendo har fortalt at de vil lansere fotballspillet Mario Strikers Charged Football i mai.

En av den italienske rørleggeren Marios mange fritidsaktiviteter er å spille fotball med vennene sine. Mario Strikers Charged Football er et fotballspill for en til fire spillere, hvor vi får kontrollere Mario og en haug andre figurer fra Nintendos glade univers, og bruke Wii-kontrolleren for å vinne ballen, score mål og ta kontroll over keeperen for spektakulære redninger.

Mario Strikers Charged Football er langt fra noen fotballsimulator, og her får vi massevis av spesialbevegelser, bonuser og superegenskaper. En slik egenskap er "mega strikes", hvor ballen deles i fem før alle ballene flyr mot mål. Forsvareren må sikte på de fem ballene med Wii-kontrolleren, og skyte dem ut av lufta før de når målet hans.

Til nå har det ikke vært særlig mye internettbasert action på Wii, men Mario Strikers Charged Football er et av de kommende spillene som forhåpentligvis vil forandre dette. I tillegg til lokal flerspiller får nemlig opp til fire spillere kjempe mot hverandre over nettet (to på hvert lag, ikke fire lag samtidig). Dessuten får vi onlinebaserte rangeringslister for de som liker å konkurrere.

I spillets hovedmodus, Road to the Striker Cup, må spillerne kjempe mot stadig vanskeligere motstanderlag for å vinne tre ulike cuper. Et annet modus er "domination", hvor spillerne selv kan definere reglene, samt velge hvilken av de 17 stadionanleggene de vil spille på og hvilke jukseformer de vil aktivere.

Mario Strikers: Charged kommer til Wii 25. mai.

Siste fra forsiden