Oppdatering om Acclaim-situasjonen

Acclaim har nå kommet med litt informasjon om hvordan de finansielle problemene ser ut fra deres ståsted.

På fredag fortalte vi at Acclaim hadde stengt virksomheten en rekke studioer. Nå viser det seg at dette ikke er fullt så ille som det tidligere hørtes ut som. De ansatte har nemlig ikke blitt oppsagt, de har bare blitt låst ute av studioene de jobbet i.

Dette er på grunn av manglende betaling av husleien, noe som får denne situasjonen til å minne svært mye om situasjonen hos Interplay for noen måneder siden. Acclaim skal heller ikke ha hatt mulighet til å betale ut lønn for august måned, noe som utvilsomt vil få en del av de ansatte til å se seg om etter en ny arbeidsgiver.

GamesIndustry.biz har snakket med en kilde hos Acclaim som forteller at selskapet håper på å redde seg ut av vanskelighetene. I stedet for å erklære seg fullstendig konkurs vil de søke om beskyttelse fra retten ("Chapter 11"), noe som vil si at de kan fortsette å drive virksomheten i en viss periode, uten at kreditorene kan kreve gjelden sin utbetalt. Dette vil etter alt å dømme skje i løpet av dagen.

Acclaim håper nok blant annet på at lanseringen av Juiced vil sikre dem litt ekstra penger i kassen, slik at de kan overleve til de finner et nytt selskap som er villig til å overta gjelden deres (på 30 millioner dollar). Vi skal nok heller ikke se bort i fra at de prøver på noe av det samme som Interplay er i ferd med for tiden - nemlig å selge unna franchiser til andre utgivere og utviklere.

Siste fra forsiden