Telialigaen - League of Legends

Oppgjørets time i siste serierunde

Tre lag kjemper om en plass i sluttspillet, tre lag kjemper om en plass i førstedivisjon.

«Nash» (Domino) og «Weka» (Wizard) kjemper mot hverandre for å sikre seg en plass i Telialigaens sluttspill
Mohammed Barzinje/Riddle/Dutch League/Riot Games. Redigering: Brage Vasseljen/Good Game

SLIK SPILLES NIENDE RUNDE I TELIALIGAEN

Vis mer

SØNDAG 1. NOVEMBER

18:00 - Nordavind - Last Minute
18:00 - Riddle - Bifrost
18:00 - Celestial - PredatorX
18:00 - Vanir - Viking
18:00 - Wizard - Domino

I forrige runde av Telialigaen League of Legends fikk vi et glimt av toppnivået til Viking da de slo Domino og samtidig øynet håp for en plass i sluttspillet. Siste serierunde av Telialigaen er rett rundt hjørnet og det kjempes både om sluttspill og overlevelse for flere av ligaens lag.

Ukens hovedkamp spilles mellom Wizard og Domino - to av tre lag som kjemper om å bli med Nordavind og Riddle inn i Telialigaens sluttspill.

Ulikt fra andre runder er at alle kampene i den siste serierunden spilles samtidig. Det kommer dermed til å bugne over av både spenning, glede og skuffelse i det vi går inn i Telialigaens avsluttende runde.

Hovedkampen mellom Wizard og Domino ser du på vår Twitch-kanal, søndag 1. november klokken 18:00 »

LES OGSÅ: Dette er Norges håp i høstens store League of Legends-turnering

Spenning i begge halvdeler av tabellen

Som nevnt er det Domino, Wizard og Viking som har mulighet til å ta seg videre til sluttspillet med Nordavind og Riddle. Alle lagene sikrer seg sin plass med seier i sitt oppgjør. Dersom Viking spiller uavgjort mot Vanir er de nødt til å håpe på Wizard-tap eller i verste fall uavgjort. Dersom Viking taper, er de avhengige av at Wizard også taper.

Slik ser tabellen ut før niende serierunde
telialigaen.no

For Wizard sin del gjelder det motsatte. Dersom de spiller uavgjort mot Domino, er de videre om Viking taper. Dersom Viking også spiller uavgjort, står lagene med like mange poeng på tabellen. Skulle de tape mot Domino, er de avhengige av at Viking taper. Domino ligger i utgangspunktet best an, og kommer seg videre til sluttspillet med både seier og uavgjort. Taper de mot Wizard, er de avhengige av en Vanir-seier mot Viking.

LES OGSÅ: Domino herjet i 2. divisjon i vår - null poeng etter åtte kamper i 1. divisjon

I den andre enden av tabellen ligger Celestial, PredatorX og Last Minute og kriger om overlevelse i førstedivisjon. Det er ingenting å spare på for noen av lagene, for laget som står igjen med flest poeng etter siste serierunde unngår direkte nedrykk til andredivisjon.

Last Minute ligger desidert dårligst an, på en foreløpig sisteplass og med en kommende kamp mot et av seriens topplag, Nordavind. En seier vil uansett ikke sikre laget, med mindre Celestial og PredatorX spiller uavgjort samtidig.

LES OGSÅ: – «aNdz» bidro mest på den humoristiske siden

Les også
– Vi har vært på treningsleir i ti dager for å fikse små feil

Ny ADC-spiller inn i spillerstallen

DISSE SPILLER FOR DOMINO

Vis mer

Thomas «cptcatface» Hau (Top)
Martin «Yike» Sundelin (Jungle)
Alexander «HHNeverLucky» Fedde (Mid)
Noman «Nomi» Ahmad (ADC)
Alf-Kristian «Nash» Sund (Support)

På forhånd av kampen mot Viking spådde Support-spiller Alf-Kristian «Nash» Sund et jevnt oppgjør. Poengene havnet i Viking-leiren, og med det er det naturlig å stille seg spørsmål om hvorvidt mentaliteten i Domino-laget er utsatt før den avsluttende runden. Det kan imidlertid Sund avvise og sier samtidig at han er selvsikker før kampen mot Wizard.

Noman «Nomi» Ahmad er hentet inn til Domino som ADC-spiller
Domino

– Mentaliteten i laget er god, selv med et hardt tap mot Viking i forrige runde. Jeg tenker at det blir 2-0 mot Wizard på søndag. Vi har sterkere spillere i alle roller, så det burde gå greit.

Nylig kunne Domino via Twitter meddele at Noman «Nomi» Ahmad kommer til å bli deres ADC-spiller for resten av sesongen. Domino-trener Marius «Veigar v2» Aune trekker frem eksisterende synergi med Support-spiller «Nash» som en positiv effekt av ADC-byttet.

– «Nomi» og «Nash» har bedre synergi sammen enn hva «Mirbs» og «Nash» hadde, og det har fungert bra så langt i treningskampene våre.

– Nå som Wizard blir nødt til å utestenge helter som Ekko, Riven og «Nomi»-Swain blir det en enkel kamp.

LES OGSÅ: Celestial jager PUBG-toppen etter sesongens hittil beste prestasjon

Ligger an til mye action i Top Lane

DISSE SPILLER FOR WIZARD

Vis mer

Oiva «Weka» Veikka Lindfors (Top)
Kewin «Sidon» Karlsson (Jungle)
Arne «Kejila» Osnes Devik (Mid)
Adrian «Addi» Kristiansen (ADC)
Dennis «Denden» Bui (Support)

Finske Oiva «Weka» Veikka Lindfors har utviklet seg til å bli en av nøkkelspillerne for Wizard gjennom sesongen. Da er det heller ikke usannsynlig at det kommer til å bli mye action i Top Lane, og finnen selv legger ikke skjul på at han kommer til å legge opp til akkurat det.

– «RIPPED IRL» er i likhet med meg en Riven-entusiast, så ut av (dis)respekt for han kommer jeg til å legge opp til en heftig nevekamp i Top Lane.

Lindfors understreker videre at Wizard-spillerne ikke lar kampens konsekvenser gå for mye inn på seg selv. Selvsikkerheten omkring lagets ferdigheter og forberedelser inn mot kampen er det heller ikke noe å si på, skal vi tro den unge finnen.

– Jeg er selvsikker nok til å si at vi har forberedt oss bra til å møte Domino. Vi vet alle viktigheten av kampen, men vi er ikke for stresset.

Som en del av forberedelsene er nok også Dominos nye ADC-spiller «Nomi» tatt i betraktning. Lindfors mener selv at det ikke kommer til å påvirke motstandernes styrke i nevneverdig grad.

– At Domino har med seg en ny ADC-spiller overrasket meg egentlig, fordi jeg ikke tror at det kommer til å endre noe for deres del.

LES OGSÅ: Har ikke spilt siden kvaliken - fredag skal de representere Norge i King of Nordic

Siste fra forsiden