Anmeldelse

Outlaw Volleyball

Frekke damer, sleske latinos, hvite rappere og hardbarka bikere. Hva har disse felles? Jo, de liker å spille volleyball, med en tvist. Årets voldeligste og særeste volleyballspill er her.

Side 1
Side 2

Ta en klype halvnakne strippere, en dæsj sinna gangstere, bland så inn en teskje kritthvit wannabe-rapper. Hva får du? Outlaw-spillene så klart. Dette er andre spill med alle de syke karakterene til Hypnotix. Første gang vi møtte dem var i deres sprøe, og glimrende, golfspill: "Outlaw Golf" på Xbox i 2002. Dette var ikke golfspillet for de med svakt hjerte. Det var frekke kommentarer, slåssing og brutal faenskap som gjaldt. Under den ville overflaten lå i tillegg et glimrende golfspill. Outlaw Volleyball følger heldigvis de samme prinsippene som golfspillet. Oppskriften som ble brukt i Outlaw Golf er nemlig ganske velsmakende.

Når du først starter spillet har du tilgang til noen få baner og noen få spillere. De fire spillerne du begynner med er vidt forskjellige typer. Du har den "punka" Lizzy fra slummen i London. Hun kler seg i minimale antrekk og fillete nettingstrømper. Hun har en kjeft som en gammel sjømann og kan garantert skremme vettet av de fleste motstandere hun møter. El Suave er Lizzys rake motsats. Han er den ekstremt selvforherligende latinosjarmøren, fra helvete. Han er av typen som elsker sitt eget speilbilde mer enn livet selv. Damer er bruk og kast for denne karen. Med andre ord den perfekte stereotypen av den latinske elskeren. Skotter, "white trash" og wannabes av ymse typer er alle også representert. Det er variert, tidvis fantastisk morsomt og ikke minst: svært så på spissen.

Syk, syk humor
Etter en intro-film hvor du får et lite glimt av de forskjellige karakterenes personlighet kommer du fram til menyen i spillet. Her har du en rekker forskjellige valg, alt fra enkle kamper til lange turneringer. Om du har dårlig tid kan det være greit å prøve med litt oppvisningsspill først. På den måten får du en grei innføring i hvordan spillet fungerer, og du får trent deg litt til turneringsspill senere. Etter noen kamper kan det være greit å gå i gang med det som virkelig teller: turneringer. Det er her du får muligheten til å åpne flere arenaer å spille på, flere spillere å velge mellom og ferdighetspoeng å fordele på spillerne dine.

Om du fortsatt ikke føler at du har dreisen nok på spillet til å gyve løs på ligaspill kan det være greit å sjekke ut noen av de glimrende instruksjonsvideoene. Her får du se filmer som viser hvordan grunnkontrollene i spillet fungerer. Filmenes kommentarer er spilt inn med samme skuespillerne som gir stemmene til de forskjellige karakterene i spillet. De er med andre ord av samme skrudde kaliber som resten av spillet. Ganske underholdene, om enn noe slitsomt i lengden. Etter at du har sett filmene kan du hive deg over ferdighetstrening. Her kan du gjennom forskjellige oppdrag tjene opp ferdighetspoeng til spilleren din. Oppdragene varierer litt, men de går for det meste ut på å smashe, lobbe eller legge opp til forskjellige type blinker som er satt ut på banen. De første oppdragene er enkle og greie, men det forandrer seg fort. Etter de første er gjennomspilt får du tilgang til nye og mer vanskelige oppgaver.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden