Outrun-spill fjernes fra salg

Sega har trukket Outrun Online Arcade fra PSN, og snart fjernes det fra XBLA også.

Outrun Online Arcade ble lansert i fjor, på Xbox Live Arcade og PlayStation Network. Dette er det til nå nyeste spillet i den klassiske arkadebilspillserien. Her får du kjøre gjennom USA i en heftig sportsbil, og med ei vakker jente som passasjer.

Løpet har nå blitt stoppet av lisenspolitiet.

Nå har spillet imidlertid blitt fjernet fra PlayStation Network, mens Sega har fortalt at det vil fjernes fra Xbox Live Arcade i desember. Grunnen er at spillet bruker bilmodeller fra Ferrari, og at lisensavtalen mellom Ferrari og Sega nå har utløpt.

Samtidig har den britiske utgiveren System 3 lansert sitt offisielle Ferrari-spill, Ferrari: The Race Experience, på PSN. Innen Sega eventuelt fornyer sin avtale med Ferrari, vil dette være det eneste offisielle Ferrari-spillet i salg.

Outrun ble opprinnelig skapt i 1986, av japanske Yu Suzuki. Han hadde oppnådd stor suksess med motorsykkelspillet Hang-On. Dette arkadespillet lot brukerne sette seg på en «kopi» av en motorsykkel, som de kunne lene fra side til side for å kontrollere spillet.

Suzuki ønsket naturlig nok å fortsette suksessen, og dermed ble Outrun født. Da han skulle hente inspirasjon til Outrun reiste han ifølge boken Replay: The History of Video Games til Europa, hvor han la ut på en toukers kjøretur med kamera. I Monaco oppdaget han en Ferrari Testarossa, og skjønte umiddelbart at dette var bilen han ønsket å fokusere på i spillet sitt.

Siste fra forsiden