Windows 10 er populært hos Steam-brukere.
Windows 10 er populært hos Steam-brukere. (Bilde: Kurt Lekanger)

Over 50 prosent av Steams brukere er på Windows 10

Valves oversikt over maskinvare og bruk har noen interessante punkter.

For første gang har Windows 10 tatt over som det klart dominerende operativsystemet blant Steam-brukere. Dette kan vi se i Valves egen maskinvareundersøkelse for desember 2016, som viser at 32 bit- og 64 bit-variantene til sammen sikrer 50,35 prosent av markedet. 

Noe grafikk som demonstrerer andelene. (Skjermbilde av Steam).
Noe grafikk som demonstrerer andelene. (Skjermbilde av Steam).

På andreplass ligger Windows 7 med 33,87 prosent totalt, mens Windows 8.1 har bare 8,76 prosent av andelen. 

At Windows 10 scorer så høyt blant Steam-brukere, skyldes nok delvis at operativsystemet ble lansert som en gratis oppdatering, i motsetning til tidligere utgaver som kostet en god slant.

Ellers kan vi se at de fleste bruker maskiner med 8 GB RAM, og at nVidia GeForce GTX 970 står fremt på grafikkortfronten, men kun med totalt 4,64 prosent av markedsandelen. Derimot er det hele 47,47 prosent av Steam-brukerne som har firekjerners prosessor, og 37,82 prosent som spiller med en skjermoppløsning på 1920 x 1080. 

Mest innbringende spill og prisutdeling

Steam har også sluppet annet interessant rundt årsskiftet. For få dager siden skrev vi om de 100 mest innbringende spillene på plattformen, for eksempel.

I tillegg har nettbutikken nylig gjenomført sin første prisutdeling kalt Steam Awards, stemt frem av spillerne. I motsetning til de fleste andre kåringer ble spill fra flere år enn 2016 nominert. Resultatet av kåringen kan du se på nettbutikkens sider.

Kommentarer (11)

Forsiden akkurat nå

Til toppen