Over 50 prosent av Steams brukere er på Windows 10

Valves oversikt over maskinvare og bruk har noen interessante punkter.

Windows 10 er populært hos Steam-brukere.
Kurt Lekanger

For første gang har Windows 10 tatt over som det klart dominerende operativsystemet blant Steam-brukere. Dette kan vi se i Valves egen maskinvareundersøkelse for desember 2016, som viser at 32 bit- og 64 bit-variantene til sammen sikrer 50,35 prosent av markedet.

Noe grafikk som demonstrerer andelene. (Skjermbilde av Steam).

På andreplass ligger Windows 7 med 33,87 prosent totalt, mens Windows 8.1 har bare 8,76 prosent av andelen.

At Windows 10 scorer så høyt blant Steam-brukere, skyldes nok delvis at operativsystemet ble lansert som en gratis oppdatering, i motsetning til tidligere utgaver som kostet en god slant.

Ellers kan vi se at de fleste bruker maskiner med 8 GB RAM, og at nVidia GeForce GTX 970 står fremt på grafikkortfronten, men kun med totalt 4,64 prosent av markedsandelen. Derimot er det hele 47,47 prosent av Steam-brukerne som har firekjerners prosessor, og 37,82 prosent som spiller med en skjermoppløsning på 1920 x 1080.

Mest innbringende spill og prisutdeling

Steam har også sluppet annet interessant rundt årsskiftet. For få dager siden skrev vi om de 100 mest innbringende spillene på plattformen, for eksempel.

I tillegg har nettbutikken nylig gjenomført sin første prisutdeling kalt Steam Awards, stemt frem av spillerne. I motsetning til de fleste andre kåringer ble spill fra flere år enn 2016 nominert. Resultatet av kåringen kan du se på nettbutikkens sider.

Siste fra forsiden