Over og ut for Duke Nukem, Forever?

Et av tidenes mest etterlengtede spill kan trolig overlates til historiebøkene.

Det er få spill som kommer i nærheten av Duke Nukem Forever hva utviklingstid angår, og nå kan det se ut som om utviklingen er stoppet og den endelige rekorden er nådd.

Spillet som atter igjen ville latt oss tre inn i rollen til den beintøffe Duke Nukem har nå mistet sin utvikler, siden 3D Realms nylig bekreftet at de er konkurs. Meldingen kom et sjokk for spillere verden over, spesielt ettersom det ikke har vært noen antydninger på den kommende konkursen. Det ble for eksempel sluppet en nokså fyldig pressepakke med en trailer og flere bilder i 2007 etter flere års stillhet rundt prosjektet.

Da nyheten om konkursen først brøt ut spekulerte mange i at dette var et billig forsøk på gratis PR, men dette er nå avkreftet av Joe Siegler som er ansvarlig for spillets hjemmeside:

- Dette er ikke en PR-greie. Det er sant. Jeg har ingen ytterligere kommentarer på nåværende tidspunkt.

Videre har utgiver Take-Two utgitt en pressemelding hvor de presiserer at avtalen mellom de og 3D Realms kun gjaldt utgivelse av spillet, og aldri noen form for finansiering av verken spillet eller studioet. Det ble også føyd til at Take-Two fortsatt vil eie rettighetene til spillet.

Ergo er spillet begravd på ubestemt tid for denne gang.

Nedleggelsen vil forøvrig ikke påvirkede den planlagte serien Duke Nukem Trilogy, som utvikles av Frontlines Studios og utgis av Apogee Software. Første del av serien, Critical Mass, har planlagt slippdato for Sony PSP og Nintendo DS i september.

(Kilde: Shacknews.com)

Siste fra forsiden