Overwatch 2

Overwatch 2 skal leve side om side med originalen

Skytespilloppfølgeren er kunngjort.

Overwatch 2 – en oppfølger til Blizzards populære flerspillerskyter fra 2016 – ble offisielt avduket på Blizzcon fredag. Takket være lekkasjer kom heller ikke denne nyheten som noen stor overraskelse, men utvikleren hadde likevel en del ny informasjon å komme med.

Historiebasert Overwatch

Se spilling fra Overwatch 2. (Video: Blizzard)

Overwatch 2 bygger videre på opplevelsen fra det første spillet, og introduserer historiebaserte oppdrag. I den nye Story Missions-modusen går fire spillere sammen for å takle ulike utfordringer og bekjempe haugevis med datastyrte fiender.

Gjennom Story Missions får spillere lære mer om verdenen, Overwatch-heltene og den ondsinnede robotgjengen Null Sector. Hvert oppdrag byr på forskjellige sammensetninger av helter, så her har man sjansen til å bli bedre kjent med noen man kanskje ikke har spilt så mye med før.

Ved siden av Story-oppdragene kommer også såkalte Hero Missions. Disse legger mer vekt på selve utfordringen enn å fortelle historier, som ifølge Blizzard betyr at disse passer bedre til å spille igjen og igjen. Etter hvert som man spiller vil man gå opp i erfaringsnivå og låse opp nye egenskaper til bruk i samarbeidsmodusene.

For å kunne ta i bruk større verdener og flere forskjellige fiender av gangen, forteller utvikleren at spillmotoren har gjennomgått en oppgradering. I samme slengen har teamet polert på grafikken, med blant annet mer detaljerte helter.

Fungerer sammen med originalspillet

Overwatch 2 handler imidlertid ikke bare om spiller-mot-miljø, og når du blir lei av å takle datastyrte fiender er det bare å hoppe over til seriens tradisjonelle flerspillerkamper.

Oppfølgeren skilter med samtlig innhold fra Overwatch og sper på med flere kart og helter – inkludert de to nykommerne Echo og Sojourn – samt en ny modus kalt Push. Blizzard forsikret også om at man får ta med seg alt av antrekk og annen kosmetikk som man har låst opp i originalen.

Faktisk vil Overwatch og Overwatch 2 leve i skjønn harmoni, og nye helter og kart blir også tilgjengelige i originalen. Dersom du kun bryr deg om spiller-mot-spiller trenger du altså ikke å oppgradere til oppfølgeren, og spillere fra både det nye og det gamle vil møte hverandre på slagmarken.

Overwatch 2 har enda ikke fått noen slippdato.

Siste fra forsiden