Overwatch 2 - «review bombing»

Overwatch 2-sjefen om «review bombing»: – Ikke en morsom opplevelse

Mener likevel at de som spiller mye Overwatch 2 er fornøyde med skytespillet.

Blizzard

Blizzards inntog på Steam har ikke gått helt som utvikleren hadde håpet. Debutspillet Overwatch 2 – som kom til Valve-butikken 10. august – har fått knallhard medfart, og av spillets 152 000 brukeranmeldelser er hele 91 prosent av dem negative.

Mottakelsen har ikke gått ubemerket hen hos Blizzard, og Overwatch-sjef Aaron Keller tok nylig opp situasjonen i et innlegg på spillets nettsider.

Overwatch 2 får hard medfart på Steam.
Blizzard

Ifølge Keller er det «ikke en morsom opplevelse» å bli utsatt for såkalt «review bombing». Dette er et fenomen man ofte ser på Steam, der brukere flommer til med negative anmeldelser for ting som ikke nødvendigvis er knyttet til selve spillopplevelsen.

Som Overwatch-sjefen påpeker handler mye av den negative responsen om at spillet ikke fikk historiemodusen som utvikleren innledningsvis hadde lovet.

– Flere av anmeldelsene på Steam nevner kanselleringen av den mye mer omfattende spiller-mot-miljø-delen som ble kunngjort i 2019 som hovedgrunnen bak deres misnøye med spillet. Jeg forstår det. Den kunngjøringen handlet om et ambisiøst prosjekt som vi til slutt ikke klarte å levere.

Til tross for kritikken hevder Keller at hardbarka Overwatch 2-fans er fornøyde med den nylig lanserte Invasion-oppdateringen.

– Vi har hørt fra mange av våre kjernespillere at spillet er bedre enn det noen gang har vært, og mange har fortalt oss at det føles som om vi virkelig lytter til deres tilbakemeldinger og denne sesongen er et resultat av det.

I stedet for å ergre seg over kanselleringen av Overwatch 2s historiekampanje, velger teamet nå å se fremover. Målet er å bygge videre på spillet, med mer innhold og fokus på å gjøre opplevelsen bedre for de som faktisk spiller.

– Hvis vi ikke kan skru klokka tilbake, hva kan vi så gjøre? Vi kan fortsette å bygge opp og forbedre Overwatch 2. Det er sånn vi går videre. Det betyr flere kart, helter, moduser, oppdrag, historier, arrangementer, kule kosmetiske gjenstander og funksjoner – et spill som hele tiden utvides, videreutvikles og forbedres. Det er fremtiden til Overwatch.

Vi har ikke latt oss overbevise av Invasion-oppdateringen.
– Trekkplasteret til Overwatch 2 er lansert, og er ganske tamme greier »

Siste fra forsiden