Overwatch mister «Avoid This Player»-funksjonen

En av verdens beste spillerne kom seg ikke inn i kamper.

Overwatch.
Blizzard

Under panseret jobber Overwatchs kampfinningssystem på spreng døgnet rundt. Vi spillere vet som regel ikke helt hvordan det fungerer, men Blizzard har vært veldig åpne om hvordan det hele fungerer.

Nå forklarer Overwatch-sjef Jeff Kaplan at de snart må fjerne en funksjon fra systemet: «Avoid This Player».

Meningen var at denne valgmuligheten skulle hjelpe spillere med å ikke møte på andre spillere som de av ulike grunner ikke ønsket å se igjen. Dessverre fungerer det ikke optimalt – enkelte spillere møter på folk de har stemt ned, mens andre klager på «bugs».

Toppspiller ble luket ut

I ett tilfelle – som Kaplan tar for seg – har systemet resultert i at en toppspiller nesten ikke kom seg inn i kamper i det hele tatt, og når han først gjorde det møtte han spillere som lå langt under ferdighetsnivået.

En av verdens beste Widowmaker-spillere led under systemet.
Blizzard Entertainment

– En av de beste Widowmaker-spillerne i verden klaget på lange køtider. Vi tok en titt på det og fant ut at hundrevis av andre spillere hadde valgt å unngå ham (han oppfører seg fint – de valgte å unngå ham fordi de ikke ville spille mot ham, ikke på grunn av dårlig oppførsel), skriver Overwatch-sjefen.

I innlegget diskuterer Kaplan mye mer om kampfinningssystemet, så om du er veldig interessert i hvordan tannhjulene bak fasaden er det verdt å ta en titt.

Konkurransemodus ute neste uke

Overwatch.
Blizzard Entertainment

For tiden jobber Blizzard med å få ut Overwatchs konkurransemodus, der spillere kunne møte andre i rangerte kamper. Modusen skal måle spillernes ferdigheter gjennom kampene med et ganske komplekst system, og sørge for at de rangeres etter ferdighetsnivå. Hver sesong skal vare i 2,5 måneder, før alt begynner på nytt. Modusen skal komme i løpet av neste uke.

Overwatch ble lansert 24, mai, til Windows, PlayStation 4 og Xbox One, til god respons fra blant annet vår anmelder. Så langt kan Blizzard skryte av å ha kapret over 10 millioner spillere på tvers av de tre plattformene.

Blizzard gjorde nylig noen balanseendringer også:
Nå har McCree og Widowmaker blitt mindre effektive
»

Siste fra forsiden