Overwatch - Role Queue

Overwatch prøver seg på rollebasert matchmaking

Heretter må spillere velge en rolle før kampen, og holde seg til den.

Blizzard har avduket et nytt køsystem for Overwatch, som byr på en omfattende overhaling av hvordan lag settes sammen før en kamp. Opplegget heter Role Queue, og som utvikleren forteller er målet å ende opp med bedre balanse i lagene man havner på – i både Quick Play, Competitive Play og i e-sport.

I den neste Overwatch-oppdateringen må spillere velge seg en rolle før hver kamp.
Blizzard

Med Role Queue velger spillere seg en rolle før hver kampe, altså Tank, Damage eller Support. Når man deretter kommer til skjermen for valg av figur, vil man kun få velge mellom figurer fra klassen man valgte.

To av hver rolle

Lag vil bestå av to spillere for hver rolle, og hvor lang tid du må vente i kø vil bestemmes av behovet for rollen du har valgt. For å sørge for en god spredning vil Blizzard gi diverse incentiver for å prøve forskjellige ting, hvor du for eksempel kan få en «loot box» dersom du velger Support i neste kamp.

Med den nye ordningen kommer også en justering av spillets rangeringssystem. Heretter vil rankpoeng være basert på roller. Er du rangert høyt som Tank vil du møte sterk motstand om du velger den rollen. Samtidig er du kanskje ikke like god som Damage, og får derfor spille med svakere spillere i den rollen.

Role Queue er for øyeblikket tilgjengelig for testing via spillets testservere på PC. Planen er deretter å rulle ut systemet i den neste Overwatch-oppdateringen, som trolig kommer i løpet av en uke eller to. Role Queue blir fast for både Quick Play og Competitive, såvel som i e-sportligaen Overwatch League, men du kan fortsatt spille med gamle regler via spillets Quick Play Classic-modus.

Overwatch-teamet trapper også opp kampen mot juks.
Nå skal kamper automatisk stoppes dersom det oppdages juksing »

Siste fra forsiden