Oxenfree er noe så spesielt som et plattformspill med komplekse dialogvalg

Og nå har det fått lanseringsmåned.

Night School Studio

Night School Studio har nylig annonsert at deres første spill, Oxenfree, skal lanseres i januar, 2016. På spillets offisielle Twitter-konto melder utviklerstudioet at det overnaturlige utforskningseventyret kommer til Windows og Xbox One.

Adam Hines og Sean Krankel laget filmer sammen allerede da de var fem år gamle. Siden den gang har de begge vært i spillbransjen. Adam Hines har blant annet jobbet for Telltale Games, mens Sean Krankel jobbet for Disney på titler som Kingdom Hearts II og tegneseriefilmen Tarzan. Nå har de besluttet å realisere drømmen om å lage deres eget spill.

Spennende dialogsystem

Hvordan ville du reagert?

Oxenfree er et stemningsfullt eventyr underbygget av overnaturlige elementer, men mer enn noe annet grunnlagt i menneskeligheten som utvikler seg gjennom kreative dialoger og intuitive svaralternativer.

I Oxenfree inntar du rollen som Alex. Når tenåringsjenta tar med stebroren sin, Jonas, til en overnattingsfest på en forlatt militærøy later alt til å virke normalt, men etter vennegjengen sniker seg inn i et avgrenset område tar natten en skremmende vending.

Ved et uhell åpner de en eldgammel spøkelsesportal fra øyens kryptiske fortid. Slik innledes et emosjonelt eventyr hvor spilleren må takle de mystiske skapningene som har blitt frigjort, og ta vanskelige avgjørelser som påvirker både Alex' og vennene hennes liv.

Stemmeboblene i spillet representerer Alex’ tanker, og hvordan du velger å uttrykke deg kan enten forbedre forholdet mellom vennene dine, forverre en delikat situasjon, eller såre følelsene deres.

Oxenfree.

Bare fordi det er mange dialoger betyr imidlertid ikke at evnen din til å utforske begrenses. Spilleren er alltid i kontroll: du kan utforske miljøet uten hemninger, eller vandre ut av en viktig samtale med komiske resultater og voldsomme reaksjoner fra vennene dine.

Blandingen av de mørke hemmelighetene den mystiske øyen holder på, de paranormale hendelsene og de realistiske karakterene tyder på at det er mye å forvente av Oxenfree.

Talent

Det er også verdt å nevne at Oxenfree-prosjektet består av mye talent: stemmeskuespillerne inkluderer blant annet Gavin Hammon, som spilte Kenny i The Walking Dead, og Erin Yvette, som hadde stemmen til Snehvit i The Wolf Among Us.

Både kunststilen og den karakterdrevne sentraliseringen deler noen likheter med Kentucky Route Zero. Det er heller ikke unaturlig å trekke paralleller til Life Is Strange, som i mindre grad også går ut på hvordan hovedkarakteren modnes i spillets løp.

Ettersom Sony har økt støtten sin til selvstendige utviklere, noe som har ført til flere spill på deres plattformer, er det ikke utenkelig at spillet kommer dit også.

Er du på utkikk etter andre spill laget av mindre utviklere?
Her er ti indiespill du bør se opp for i tiden framover »

Siste fra forsiden