– PC har vunnet kampen mot konsollene

Grunnleggeren av spill-PC-merket Alienware med klar tale.

Audun Rodem, Gamer.no

Spillere deles gjerne inn i de to hovedleirene PC- og konsollspillere, som ofte har sterke meninger om hva som er den «beste» plattformen for spill. Nå har en høytstående personlighet i spill-PC-industrien gitt sitt bidrag til debatten, melder Gamespot.

I et intervju med nettstedet ga grunnleggeren av den Dell-eide spill-PC-produsenten Alienware, Frank Azor, uttrykk for at PC har gått «seirende» ut i kampen mot konsollene.

– Konsollarkitekturen er, artig nok, mer lik PC enn noensinne, og jeg mener det virkelig vitner om at PC har vunnet, sa Azor, som riktignok ikke kan sies å være helt objektiv i saken.

Medgrunnleggeren av Alienware-merket har større tro på PC enn konsoller.
Dell

Vanskelig å holde tritt

Alienware-grunnleggeren peker på at det stadig blir vanskeligere for konsollene å holde tritt med den teknologiske utviklingen, slik for eksempel 4K-oppløsningen, HDR-teknologien og ikke minst VR-teknologien, som ennå er i en tidlig fase og har lang vei igjen.

På bakgrunn av dette mener han at konsollene ikke har noe annet valg enn å bli mer lik PC-plattformen, og at konsollprodusentene har innsett dette og derfor må begynne å gi ut konsoller hyppigere enn tidligere. Muligens refererer han i denne sammenheng til de nye Xbox One S- og PlayStation 4 Pro-maskinene.

Samtidig forteller Azor at de aldri ha hatt som intensjon å direkte konkurrere med konsollene, og han mener fortsatt at noen spill gjør seg best på konsoll, mens andre er mer velegnet til PC. Hele intervjuet med Alienware-grunnleggeren leser du hos Gamespot.

Foretrekker du konsoller? Her er vårt førsteinntrykk av PlayStation 4 Pro »

Siste fra forsiden