Blogg

Peggle 2

Peggle 2 er mer av det gode

Espen har testet PopCaps magiske oppfølger.

KÖLN (Gamer.no): PopCap er spillindustriens ekvivalent til Stargate. På samme måte som de norske musikkprodusentene lages det nemlig hit-spill på hit-spill hos amerikanerne, og blant de største finner vi klassikere som Bejeweled, Zuma og Chuzzle. Den siste tiden har fokuset hvilt stort på strategi-yndlingen Plants vs. Zombies 2 og skytespillet Garden Warfare, men i mellomtiden har Peggle 2 blitt annonsert. Vi har testet oppfølgeren til det magiske kulespillet, og dette er det vi sitter igjen med.

Skrekk, gru og enhjørninger

Bjorn i full fart.

Som man kanskje kunne forvente er Peggle 2 svært likt det første spillet i serien, med et lignende utseende og et svært lettfattelig konsept. I praksis er det bare én ting man kan kontrollere i Peggle 2, og det er ballen som skytes ut fra toppen av skjermen. Avhengig av hvor du sikter vil den deretter sprette fram og tilbake mellom en haug med fargede klosser, eller såkalte «Pegs» om du vil. Din oppgave er å treffe alle de oransje klossene og rydde spillebrettet, samtidig som poengene strømmer på.

Luna er søt og sjarmerende, til tross for sin gufsne tematikk.

Mens alt dette foregår har man tilgang til én superkraft basert på hvilken Peggle-mester du har valgt i forkant av brettet. Enhjørningen Bjorn vender tilbake fra originalen, men utviklerne lover samtidig en rekke nye skapninger og vesener som kan hjelpe deg på vei. På besøk hos PopCap i Köln fikk vi prøve oss i rollen som Luna, en ung spøkelsesjente som lar deg skyte gjennom de blå klossene for å treffe godt gjemte oransje Pegs.

Nytt av oppfølgeren er også et forbedret brukergrensesnitt, hvor den aktuelle mesteren står ved siden av spillebrettet og agerer med ulike animasjoner i forhold til det du måtte finne på. Et dynamisk lydspor er også på plass, og basert på hvor mange klosser som gjenstår øker dramatikken i de klassiske verkene. Beethovens Ode To Joy ringer som alltid ut ved slutten av hvert brett, men nå har hver figur fått sin egen tilpassede versjon – Luna sin er av den skumle sorten.

Først til Xbox One

Setter man alt dette sammen får man Peggle 2. Det å få prøve spillet i levende live var en hyggelig opplevelse som virkelig ga mersmak. Spenningen, stemningen og det vellet av følelser man fikk fra Peggle vender tilbake, og det å se en sølvball bevege seg i sakte film i retning en oransje kloss har aldri vært så nervepirrende. Lykkerusen når man får til et utilsiktet, men åkkesom fenomenalt skudd er også svært velkommen.

Dette er nytt i Peggle 2.

Spillet dukker først og fremst opp på den lovende Xbox One, men utviklerne er bestemt på at spillet vil dukke opp på andre plattformer med tiden. En av representantene fra PopCap hadde dette å si:

– Vi gjør som vi alltid gjør. Vi velger én plattform å lansere spillet vårt på for å virkelig gjøre det godt den første gangen. Deretter setter vi i gang arbeidet med de andre versjonene.

Peggle 2 ser uansett ut til å bli et like intuitivt og fengende spill som sin forgjenger, og da har egentlig ikke jeg noe å klage på.

Peggle 2 lanseres for Xbox One på konsollens lanseringsdato. Dette er den 22. november i store deler av verden, men her i Norge må vi vente på 2014

Les også
Anmeldelse: Peggle 2

Siste fra forsiden