– Anmeldere gir blanke i Wii

Peter Moore er oppgitt

EA-topp mener Nintendos konsoll får for lite oppmerksomhet.

Wii har etter hvert blitt et viktig satsingsområde for EA Sports for å kunne nå ut til et bredere publikum. Det er ikke lenge siden man slapp treningsspillet EA Sports Active, men responsen fra pressen har vært laber. Det er veldig få som i det hele tatt tar seg bryet med å anmelde spillet, mener EA Sports-sjef Peter Moore.

– Tingen med Wii er at det virker som om spillsider ser på dette som det aller siste formatet de anmelder, sier Moore ifølge Eurogamer.

Og han fortsetter:

– Det tar virkelig tid å få et skikkelig karaktersnitt. Jeg kan nesten garantere at nesten hvert Wii-spill sendes til butikkene uten å ha fått en Metacritic-karakter. Dette er rett og slett fordi anmeldere ikke har kommet i gang med å anmelde det, eller ikke bryr seg.

Moore forteller videre at man har sluttet å bruke Metacritic for å "måle" sine spill. Man ser heller på ratingen på Amazon.com, og sjekker ut kvinneblader for oppmerksomheten spillet får der. Dermed føler Moore at snittkarakterer fra anmeldelser er mindre viktig for Wii enn for Xbox 360 og PlayStation 3.

Nå skal det sies at Nintendo (og tredjepartsutgivere), i hvert fall her til lands, ofte er veldig trege med å levere anmeldereksemplarer av Wii-spill til mediene. De kommer som oftes etter at spillet er i butikkene. Nevnte EA Sports Active fikk vi eksempelvis én uke etter utgivelse, til tross for at vi forespurte et eksemplar i god tid.

Da er det kanskje ikke så rart at anmeldelser kommer for sent, og at spill en gang i blant må bortprioriteres?

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden