F1 2019 - Petter Solberg

Petter Solberg utfordrer eliten i virtuelt Formel 1-løp

Den tidligere rallymesteren leder an i et stjernespekket felt.

Codemasters

Formel 1 2020 står på stedet hvil, etter at koronaviruset slo knockout på flere av sesongens innledende løp. Som erstatning har flere av førerne tatt turen over til virtuelle billøp, der de denne helgen får selskap av ingen ringere enn vår alles kjære Petter Solberg.

Den tidligere norske rallyverdensmesteren stiller til start på søndagens prestisjetunge F1 Virtual Grand Prix-løp, som kjøres i spillet F1 2019. Solberg kjører for Renault F1 Team, sammen med unggutten Christian Lundgaard.

Nordmannen er på ingen måte ukjent med virtuelle billøp, og tok faktisk førsteplassen foran legender som Jensen Button og Joan Pablo Montoya under et Nurburgring-løp sist helg.

Som Renault forteller i en pressemelding har Solberg riktignok ikke prøvd seg på Formel 1 som e-sport før. Med hjelp av et simulatoroppsett han har hjemme hos seg selv blir det dermed hardtrening før startskuddet går.

– Nå må jeg bare trene så mye som mulig for å lære meg en ny bil, ny stil og en ny bane så jeg kan holde tritt med unggutta, skriver Solberg på Twitter.

Ellers i feltet stiller blant annet F1-førere som Alexander Albon, George Russell og Charles Leclerc, som vant de to foregående løpene i den virtuelle Formel 1-serien. Den norske nybegynneren blir dermed nødt til å kjøre with a great fart dersom han skal ha noen sjanse til å vinne løpet.

Les også: E-sportutøvere danket ut profesjonelle racere under motorsportfestival »

Siste fra forsiden