Phantom avdekkes i ny video

I går, på den siste dagen til Ulimate Gamers Expo i Los Angeles, avslørte Infinum Labs endelig mer om Phantom-konsollen. En konsoll det har gått mye rykter om siden den første vage pressemeldingen kom i januar i år.

I en fersk video viser produsenten frem konsollen med tilhørende funksjoner, blant annet grensesnittet for å kjøpe spill på nettet. Phantom vil bli den første konsollen som er avhengig av at kunden har bredbånd. Alle spillene skal kunne lastes ned via en forhåndsbetaling eller en leieavtale. Bredbånds-tjenesten skal gjøre det enkelt å tilby kunden demoer og oppgraderinger av programvaren.

Infinum Labs har tidligere skrytt på seg en del eksklusive titler, men dem ble det sagt heller lite om. Mer informasjon om spillene vil bli offentliggjort på COMDEX-messen i Los Angeles i midten av november. Foreløpig er det sagt at det vil følge med to spill; Sonic Speedsters og Bikini Karate Babes. Begge er allerede tilgjenglig på PC. Det fortelles at spilleren vil få tilgang til flere spill og sjangre enn noe annet konsoll på markedet. Den vil i tillegg til sine egne spill, også ha støtte for PC-spill.

Med en ukjent prosessor av type 3 GHz, 256MB RAM, NVIDIA grafikkort, 100mbit nettverkskort, en modifisert utgave av Windows XP, 100 GB harddisk, Dolby Digital 7.1 surround-anlegg, trådløst nettverk, trådløst tastatur/mus/kontroller vil Phantom være den klart raskeste konsollen på markedet. Størrelsen vil være omtrent som Xbox.

Det er Gigex som vil stå for markedsføringen av Phantom, men det ble ikke kunngjort noen lanseringsdato. Konsollen vil uansett ikke bli solgt i butikk slik vi er vant med. Produsenten ønsker først og fremst å selge produktet direkte fra sin webside, eller via bredbåndspartnere. På deres hjemmesider antydes en offisiell lansering første kvartal 2004. Det ble derimot gjort klart at betalingstjenesten og grensesnittet for å laste ned spill skal være klar allerede i oktober.

Prismessig vil Phantom antageligvis havne i omtrent samme bås som Xbox, PlayStation 2 og GameCube lå når de var ferske. Distributøren håper på en pris under 3000 kroner for selve konsollen, men vil også ta betalt for at kundene skal kunne koble seg på nettet. Prisen for nettverkstjenesten vil ligge rundt 80 kroner i måneden. Prisen på spillene vil variere, men det ligger ann til å koste mellom 20 og 400 kroner.

Siste fra forsiden