Pinballklassikere på GOG

Husker du Pinball Dreams, Fantasies og Illusions? Det gjør GOG også.

Good Old Games har utvidet porteføljen sin med nok en klassikerserie fra nittitallet. Denne gangen er det flipperspill det er snakk om, nemlig Pinball Dreams, Pinball Fantasies og Pinball Illusions. Med på kjøpet får du Pinball Mania og Pinball Dreams 2.

Som vanlig med spill på Good Old Games er Pinball Gold Pack, som pakken heter, laget for å fungere på dagens Windows-maskiner, og er dessuten fullstendig fri for kopibeskyttelse.

Graveyard-brettet fra Pinball Dreams (bilde: Wikipedia).

Pinball Dreams ble lansert i 1992, og var det første spillet fra svenske Digital Illusions, som i dag er mest kjent for Battlefield-serien og Mirror's Edge. Målet deres var intet mindre enn å lage den første virkelige flipperspillsimulatoren.

Spillet ble en knallsuksess takket være fabelaktig grafikk, heftig musikk og et gameplay som knuste alt av datidens konkurrenter. Spillet dukket etter hvert opp til langt flere plattformer, og fikk to kritikerroste etterfølgere – Pinball Fantasies i 1992 og Pinball Illusions i 1995.

Pinball Mania og Pinball Dreams 2 kom fra seriens utgiver, 21st Century Entertainment, etter at de hadde skilt lag med Digital Illusions. De fikk aldri den samme gode kritikken, men byr forhåpentligvis også på litt moro.

Pinball Dreams og Fantasies er forøvrig også tilgjengelige på PlayStation Network (som «minis»-utgivelse for PS3 og PSP) og iPhone.

Siste fra forsiden