Pirater kastes ut av Live

Microsoft rydder opp

Spillere med modifiserte Xbox 360-konsoller blir utestengt.

Ingen pirater skal føle seg trygge på Xbox 360, det er i hvert fall Microsofts ambisjon. Onsdag ble det klart at man har kastet flere ut av Xbox Live som følge av piratvirksomhet.

Pirater skal ikke føle seg trygge på Xbox Live.

– Vi vil beholde et trygt spillmiljø for våre mer enn 14 millioner brukere, derfor har Microsoft satt i gang tiltak mot en liten prosentdel ulovlig modifiserte konsoller som kan spille piratkopierte spill, skriver Major Nelson i sin blogg.

Og han understreker:

– Du bør vite at modifisering av Xbox 360-konsollen er brudd på brukeravtalen for Xbox Live. Dermed vil garantien opphøre og man vil utestenges fra Live.

Xbox-sjef Larry Hryb, som Major Nelson egentlig heter, understreker at det er særs viktig for konsollindustrien at folk faktisk kjøper spillene sine – og ikke kopierer hensynsløst.

– Spillbransjen er avhengig av at kunder betaler for produktene og tjenestene de tilbys, både fra produsenter og lokale støtteselskaper. Derfor vil vi fortsette å bruke og styrke antipirattiltak for å bli kvitt slik kopiering og gjøre Xbox Live-samfunnet tryggere, sier Hryb.

Siste fra forsiden