Planer om Beatles-spill?

Kjent og kjær britisk pop

Representanter for The Beatles skal være i samtaler med Activision og MTV Games.

Hittil har den legendariske popgruppa The Beatles glimret med sitt fravær i musikkspillsjangeren, men nå ser det ut til at det kanskje går mot spilldebut for de gamle britene.

Ifølge nettsidene til finansavisen Financial Times er representanter for The Beatles i samtaler med Guitar Hero-utgiver Activision og Rock Band-eier MTV Games. Samtalene skal visstnok dreie seg om utviklingen av et Beatles-spill. En kilde har fortalt Financial times at avtalen er verdt flere millioner dollar og at den kan være klar om noen uker.

Blir Beatles gitarhelter?

For at avtalen skal gå gjennom må både Apple Corps og EMI gi sin velsignelse. Apple Corps er et selskap grunnlagt av Beatles for å skjøte bandets forretninger, mens musikkselskapet EMI eier rettighetene til alle av gruppas masteropptak. Ingen av selskapene ville kommentere saken overfor Financial Times.

Activision ville heller ikke kommentere saken, og en talsmann for MTV ville bare si at selskapet er i samtale med omtrent alle store rockemusikere om å inkludere materialet deres i Rock Band.

Hvis et av selskapene får jobben med å utvikle et spill med den britiske supergruppa kan det bety at de også skaffer seg en eksklusiv avtale om Beatles-låter i sitt musikkspill, noe som kan komme godt med i den stadig hardere kampen om musikkelskende spillere.

Det er verdt å merke seg at Apple Corps har vært svært konservative når det gjelder distribusjon av Beatles-låter, og at gruppa ennå ikke kan er å finne på Itunes. En eventuell avtale om enten et Beatles-spill eller bruk av musikken deres i et spill vil være første gangen Beatles kan høres lovlig gjennom et digitalt medium.

Siste fra forsiden