Planescape: Torment pusses opp for PC og nettbrett

Det klassiske rollespillet lanseres i ny drakt i april.

Beamdog har annonsert en oppuset utgave av rollespillklassikeren Planescape: Torment. I en pressemelding skriver utvikleren at nyversjonen skal lanseres 11. april, på PC, Mac, Linux, iPad og Android-nettbrett.

Blir tro til originalen

Planescape: Torment: Enhanced Edition skal være tro til originalen.
Beamdog

Planescape: Torment: Enchanced Edition inkluderer flere endringer til det snart 20 år gamle spillet, men ifølge Beamdog har målet vært å være så tro til originalen som mulig. Der det har blitt nødvendig med endringer har Chris Avellone – mannen som designet originalen – sett over og godkjent alt:

– Planescape: Torment har en unik tone, og det ville vært umulig å legge til vesentlig innhold uten å endre for mye. Foruten Chris Avellone's tillegg og justeringer av teksten har vi ikke forandret noe av innholdet fra det originale Planescape: Torment, forsikrer utvikleren.

I hovedsak har Beamdog fokusert på å gjøre forbedringer til spillets brukergrensesnitt, for å tilpasse spillet for dagens teknologi og spillere. Blant annet introduserer nyversjonen hurtigplynding, en kamplogg og muligheten til å zoome inn og ut med spillets kamera.

Historien blir den samme, men utseendet får en overhaling.
Beamdog

I tilleg lover utvikleren 4K-oppløsning og widescreen-støtte, bedre ytelse på moderne maskinvare, ingen lastetider mellom områder og et oppusset lydspor. På nettbrett er spillet spesielt tilpasset for berøringsskjermer.

Målt i mengden med nytt innhold er nyversjonen av Planescape: Torment dermed ikke like omfattende som Beamdogs tidligere oppussingsprosjekter. Utvikleren har blant annet gitt oss moderne tolkninger av Baldur's Gate, Baldur's Gate II og Icewind Dale, som alle fikk god kritikk her på bruket.

Torment-serien ble utvidet tidligere i år.
Vår anmelder var ikke veldig begeistret for Torment: Tides of Numenera »

Siste fra forsiden