Plastilinapusling, monsterdrap og mer hjernetrim

PSP Minis - del 3

Er det insekter? Er det tyttebær? Nei, det er små PSP-spill, så klart.

Tredje del av artikkelserien om PSP Minis følger. Del en og del to kan du også lese, hvis du ikke har fått dem med deg.

PSP Minis er små, enkle spill du kan laste ned direkte til PSP-en din. Som så ofte ellers er det noen gode, og noen mindre gode spill tilgjengelig. Vi forteller deg hva som er verdt å kjøpe.

Kahoots

Hva er kahoots for noe? Små plastilinadyr som skal på ferie, så klart. Jobben din i Kahoots er å flytte på brikkene som danner gulvet i hvert brett, og lede de små tassene til utgangsdøra. Mange hindringer står i veien, og det vanker ekstrapoeng hvis du klarer å samle opp kakebitene som er gjemt rundt omkring.

Grafikken er søt og uanstrengt sjarmerende, og innimellom får du servert en mer eller mindre hjelpsom sang av Klypebeistet (som består av garn, knapper og en klesklype, så klart). Stemningen i spillet er stilig, og det er lett å bli glad i de rare skapningene du møter.

Opplegget er ikke helt ulikt det vi finner i klassikeren Lemmings, men siden du flytter på deler av gulvet åpner det for mange forskjellige taktikker. God presentasjon og en engasjerende spillopplevelse gjør Kahoots til en sikker vinner.

Kahoots koster 26 kroner på Playstation Store. Billig og bra.

Hero of Sparta

Endelig er det her: Spillet for deg som ville likt God of War hvis det var kjedeligere og styggere. Hero of Sparta er kort og godt en fattigmannsutgave av God of War. Du styrer en generisk spartaner som loffer rundt i en utgave av Hellas som kanskje ville sett OK ut i 1997, mens du banker ubestemmelige monstre med ett av to angrep.

Kontrollsystemet er så seigt at det tar cirka tredve sekunder før du gir opp å forsøke å mestre kombinasjonsangrepene, og heller går over til vill knappemosing og litt blokkering innimellom. Det fungerer mye bedre, spesielt med tanke på at spillet hakker absolutt hele tiden. Dermed fjernes selv den teoretiske muligheten for at du skal klare å lenke sammen noen kombinasjonsangrep av og til.

Heldigvis er spillet så lett og ensformig at slike taktikker blir helt unødvendige uansett. Dermed: Spillet ser ut som gjørme, det føles som gjørme og med de kjipe lydeffektene låter det til og med som gjørme. Lag ei sølekake isteden, det er mer moro enn Hero of Sparta.

Hero of Sparta koster ikke mer enn 43 kroner på Playstation Store, men ville ikke gitt valuta for pengene om det så hadde kostet tre kroner.

Les også
Anmeldelse: Bayonetta

Puzzle Scape

Her får vi mer action-pusleri. Puzzle Scape minner mye om både Lumines og Puzzle League, for dem som har vært borti det. En samling klosser i forskjellige farger skal fjernes, og du må flytte klossene horisontalt for å lage grupper på minimum to ganger to klosser som dermed fjerner alle klossene i samme farge som ligger inntil.

Opplegget er enkelt og greit, og hvert brett byr på to spillmodier. I den første skal du fullføre bestemte oppdrag innen en tidsfrist, og i den andre spiller du uten frist og prøver å få mest mulig poeng. Hvis du spiller bra, får du bonusgjenstander som hjelper deg videre.

Som i Lumines er det lagt ned en del arbeid i å knytte sammen musikken og spillet, og resultatet er stilig. Det eneste problemet er at selve spillopplevelsen er litt seig, og ikke så engasjerende som noen av spillene Puzzle Scape låner fra. Dette er et greit alternativ hvis du mot formodning blir lei av Tetris, men konseptet er for tynt til å være like avhengighetsskapende.

Puzzle Scape koster 26 kroner på Playstation Store.

Har du fått nok av PSP Minis? Håper ikke det, for neste uke kommer det flere.

Siste fra forsiden