PlayStation 4 fillerister sine forgjengere salgsmessig

Ingen andre konsoller i PlayStation-familien har solgt så bra på like lang tid.

charnsitr, Shutterstock

Sony fortalte i dag at de har solgt fire millioner PlayStation 4-konsoller i løpet av andre finanskvartal for 2015 som rundet av 30. september. Med det har Sonys nyeste stuekonsoll nådd 29,3 millioner solgte enheter siden lanseringen høsten 2013. Dette melder Eurogamer.

Til sammenligning hadde PlayStation 2 solgt 24,99 millioner enheter på like lang tid, mens PlayStation 3 hadde rundet 16,6 millioner. Xbox 360 hadde kun nådd 13,4 millioner innenfor et like langt tidsrom.

Selvfølgelig er det Nintendo Wii som likevel er øverst på listen. Med 34,55 millioner solgte på like lang tid skal det godt gjøres å slå braksuksessen.

Pengene strømmer inn

PlayStation 4 har vært en suksess for Sony så langt.

Det er faktisk spill- og nettverksavdelingen hos Sony, der PlayStation-segmentet er en stor del, som for tiden tjener mest penger for selskapet. Sammenlignet med samme periode i fjor greide divisjonen å øke salgsresultatet med 16,5 prosent.

Nå tror Sony at de kommer til å selge flere PlayStation 4-konsoller i år enn de tidligere trodde, sikkert godt hjulpet av det nylige priskuttet. Innen finansåret er omme tror selskapet at de skal ha greid å selge 17,5 millioner PlayStation 4-konsoller.

Sony som helhet år også med overskudd nå. Hele selskapet hadde en inntekt på om lag 2,2 milliarder kroner for kvartalet, og alt tyder på at toppsjef Kaz Hirai har greid å snu om på den dårlige perioden selskapet hadde for noen år siden.

Sony hadde en lang konferanse med mange nye spill på tirsdag.
Her er alle PlayStation-avsløringene fra Paris Games Week »

Siste fra forsiden