PlayStation 5 - systemoppdatering

PlayStation 5 har fått støtte for Discord og VRR i 1440p

Ny konsolloppdatering tilgjengelig nå.

Audun Rodem, Gamer.no

Sony rullet onsdag ut en ny systemoppdatering for PlayStation 5. Denne inkluderer blant annet VRR – variabel bildevekslingsfrekvens – i 1440p-oppløsning og støtte for stemmechat via Discord.

VRR gjør at TV-skjermer kan justere oppdateringsfrekvensen sin fortløpende, for å tilpasse seg bildefrekvensen som konsollen sender ut. Dette ble først introdusert for PlayStation 5 for snart et år siden, men er nå tilgjengelig gjennom flere moduser og HDMI-enheter.

På PlayStations nettsider forteller Sony at du kan sjekke om skjermen din støtter 1440p via konsollens innstillinger. I menyen går du til Skjerm og video, deretter Videoutgang og trykker så på Test 1440p-utgang.

Slik fungerer Discord på PlayStation 5.

Discord fungerer på PlayStation 5 som det gjør på Xbox. Først kobler du opp Discord-kontoen og PlayStation Network-kontoen din, noe du må gjøre på nytt selv om du har koblet disse tidligere. Deretter starter du en samtale via Discord-appen på mobil eller PC og overfører denne til konsollen.

Ellers lokker oppdateringen med en rekke sosiale nyvinninger. Blant annet kan du be venner om å dele skjermen sin så du kan se dem spille, du kan lettere bli med i venners spilløkt via Party Chats og du får se hvilke venner som spiller spillene du eier.

Av tilgjengelighetsløsninger har Sony gjort forbedringer til skjermleserfunksjonen som leser opp menyvalg og andre ting som dukker opp på skjermen. Nå er det også mulig å oppdatere DualSense-kontrolleren trådløst, så du slipper å måtte koble den til konsollen. Overføring av data mellom PlayStation 5-konsoller er nå mulig.

LES OGSÅ: PlayStation VR2 byr på et spennende og variert demobibliotek »

Siste fra forsiden