PlayStation 5

PlayStation 5 har solgt 50 millioner eksemplarer

Audun Rodem/Gamer.no

TLDR

  • PlayStation 5 har solgt 50 millioner eksemplarer per 9. desember, ifølge Sony.
  • Konsollen solgte 10 millioner eksemplarer på de siste fem månedene og hadde sin største måned i november dette året.
  • Til tross for tidligere tilbudsmangel, henger PlayStation 5 ikke langt etter salgskurven til sin forgjenger PlayStation 4.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

PlayStation 5 har nådd en ny stor salgsmilepæl. Per 9. desember har konsollen solgt 50 millioner eksemplarer, meldte Sony denne uka.

Det betyr at PlayStation 5 har solgt 10 millioner eksemplarer på de siste fem månedene. Konsollens største måned – med tanke på salg – kom i november. Det takket være lansering av blant annet Spider-Man 2 og Baldur's Gate 3, skriver Sony i en pressemelding.

Salget fortsetter dermed å øke drastisk siden konsollen innledningsvis slet med å møte den store etterspørselen i årene etter lanseringen i 2020.

– Å nå denne salgsmilepælen for PlayStation 5 viser til den ustoppelige støtten fra det globale PlayStation-spillersamfunnet og deres lidenskap for utrolige opplevelser skapt av de talentfulle utviklerne fra PlayStation Studios og våre samarbeidspartnere, uttalte Sony Interactive Entertainment-sjef Jim Ryan.

PlayStation 5 har enda et stykke å gå for å ta igjen forgjengeren PlayStation 4, som solgte over 117 millioner. Til tross for den tidlige tilbudsmangelen henger den imidlertid ikke veldig langt etter.

Som Eurogamer skriver brukte PlayStation 5 160 uker og 2 dager på å selge 50 millioner. PlayStation 4 nådde samme milepæl 159 uker og 4 dager etter lanseringen i 2013.

LES OGSÅ: Insomniacs planer for de neste ti årene avslørt i omfattende lekkasje »

Siste fra forsiden