Insomniac - lekkasje

Insomniacs planer for de neste ti årene avslørt i omfattende lekkasje

Inkluderer detaljer om Wolverine og flere Marvel-spill.

Espen Jansen/Gamer.no

TLDR

  • Insomniac Games, utvikleren av spill som Spider-Man og Ratchet and Clank, har blitt utsatt for et stort datainnbrudd.
  • Hackerne stjal og spredde en stor mengde data, inkludert informasjon om ansatte og studioets tiårsplaner for kommende spillprosjekter, etter at deres krav om 50 bitcoins i løsepenger ikke ble innfridd.
  • Blant informasjonen var detaljer om kommende spillprosjekter, inkludert et nytt Ratchet and Clank-spill, et spill basert på X-Men, flere flerspillerprosjekter og utviklingen av Spider-Man 3.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Insomniac Games, utvikleren bak spill som Spider-Man og Ratchet and Clank, ble nylig utsatt for et omfattende datainnbrudd. Gjerningspersonene stjal tonnevis med informasjon, inkludert studioets planer for det neste tiåret, som nå er spredt for alle vinder.

Det var hackergruppa Ryhsida som tok seg inn på Insomniacs servere forrige uke. De krevde 50 bitcoin – nesten 22 millioner kroner – i løsepenger i løpet av én uke. Hvis ikke ville de offentliggjøre alle filene, som de nå altså har gjort.

Som Cyber Daily melder er det snakk om 1,67 terabyte med data fordelt på over 1,3 millioner filer. Her er personlig informasjon for ansatte, interne Slack-samtaler og den nevnte listen med Insomniacs planer for spill frem til 2035.

Insomniac jobber blant annet med et Wolverine-spill, og lekkasjen inkluderte haugevis med detaljer om prosjektet.
Insomniac Games

Listen nevner blant annet et nytt Ratchet and Clank-spill, et spill basert på X-Men, ulike flerspillerprosjekter og mer Spider-Man. For sistnevnte har utvikleren planer om diverse sidesprang, og pusler også med tanken på å spre Spider-Man 3 over to spill.

En rekke detaljer om utviklerens Wolverine-spill dukket også opp i lekkasjen. Her er detaljer om figurer som er med og om historien som skal fortelles, inkludert informasjon om hvordan spillet ender. Konseptkunst og videoklipp fra spillets utviklingsfase har også funnet veien ut til offentligheten.

Sony har foreløpig ikke kommentert lekkasjen. Til Eurogamer bekreftet PlayStation-makeren imidlertid at det etterforsket rapporter om et datainnbrudd hos Insomniac. Ingen andre avdelinger eller utviklere skal være rammet.

LES OGSÅ: Hackergruppe bak Capcom-angrepet i 2020 arrestert »

Siste fra forsiden