Insomniac Games - Sony

Insomniac-kjøpet kostet Sony to milliarder kroner

Spider-Man-studioet ble ikke billig for PlayStation-makeren.

Marvel

Det var i fjor sommer at Sony kunngjorde kjøpet av Insomniac Games, utviklerstudioet kjent for blant annet Ratchet and Clank-serien og 2018-suksessen Spider-Man. Den gang ville ikke partene uttale seg om pris, men takket være Sonys nyeste kvartalsrapport vet vi akkurat hvor mye et storstudio koster i disse dager.

Insomniac er blant annet kjent for å ha skapt Ratchet and Clank.
Sony Computer Entertainment

Hele 229 millioner dollar måtte Sony bla opp for å sikre seg Insomniac. Med dagens kurs tilsvarer det 2,1 milliarder kroner. Ifølge PlayStation-makeren kan prisen riktignok endre seg noe, basert på bunnlinjen til Insomniac ved slutten av inneværende regnskapsår (som slutter 31. mars 2020).

Langvarig samarbeid

Selv om Insomniac først fikk offisiell status som et Sony-studio i fjor, har partene samarbeidet tett siden midten 90-tallet. Insomniac bygde sin merkevare på PlayStation-eksklusive titler som Spyro the Dragon og Ratchet og Clank, og leverte et av de mest vellykkede PlayStation 4-spillene i Spider-Man.

Oppkjøpet ble dermed en naturlig videreutvikling av samarbeidet, og ifølge Insomniac-sjef Ted Price et meget positivt steg for både studioet og for fansen.

– Vår visjon er å skape opplevelser som har en positiv og varig effekt på menneskers liv. Når vi ser mot vår fremtid, vet vi at det å slutte oss til PlayStations Worldwide Studios-familie gir oss den beste muligheten til å nå den visjonen på en langt større skala. Videre tror vi at Sony deler en lignende visjon om å skape positiv innvirkning på både spillere, ansatte og spillbransjen i sin helhet, uttalte Price i fjor.

Hva Insomniac arbeider med nå er uvisst, men det er ikke utenkelig at studioet lader opp til noe i forbindelse med PlayStation 5-lanseringen senere i år. På et eller annet tidspunkt vil vi nok også få en oppfølger til Spider-Man, og rykter hevder at Edderkoppens neste eventyr skal lanseres i 2021.

Vi får neppe se noe fra Insomniac på E3 i sommer.
PlayStation har valgt å droppe messa for andre år på rad »

Siste fra forsiden