Sony kjøper Insomniac

Sony kjøper Spider-Man-studioet

– Gleder oss til å levere nye opplevelser i mange år fremover, forteller Insomniac.

Sony Interactive Entertainment

Mandag kunngjorde Sony at det kjøper opp Insomniac Games. Den 25 år gamle utvikleren har gjort seg bemerket for spill som Spyro, Ratchet and Clank og Xbox-spillet Sunset Overdrive, og høstet mye ros for fjorårets storsuksess Spider-Man.

Kort tid etter kunngjøringen kom studiosjef Ted Price med en uttalelse på Insomniacs nettsider. Der uttrykte han stor glede over utviklingen, og mente dette vil komme både studioet og fansen til gode.

– Vår visjon er å skape opplevelser som har en positiv og varig effekt på menneskers liv. Når vi ser mot vår fremtid, vet vi at det å slutte oss til PlayStations Worldwide Studios-familie gir oss den beste muligheten til å nå den visjonen på en langt større skala. Videre tror vi at Sony deler en lignende visjon om å skape positiv innvirkning på både spillere, ansatte og spillbransjen i sin helhet, skrev Price.

Videre forsikret han om at oppkjøpet ikke vil påvirke hvordan utvikleren driver sine to eksisterende studioer. Både struktur og tilnærmingen til spillutvikling forblir den samme, og Insomniac ser nå frem til å skape nye og spennende opplevelser for fans i mange år fremover.

Insomniac blir dermed det nyeste studioet i den allerede imponerende Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios-stallen, der vi blant annet finner Uncharted-skaper Naughty Dog og Horizon Zero Dawn-studioet Guerrilla Games.

Kanskje får vi se Insomniacs neste prosjekt på PlayStation 5.
Sony avduket de første detaljene om konsollen tidligere i år »

Siste fra forsiden