PlayStation 5 - Community Game Help

PlayStation 5 introduserer brukerskapte tips og hjelpevideoer for spill

Community Game Help kommer senere i år.

Sony Interactive Entertainment

TLDR

  • Sony utvider sin Game Help-funksjon på PlayStation 5, og lar spillere hjelpe hverandre ved å legge ut videoer av sine spillopplevelser.
  • Den nye funksjonen, kalt Community Game Help, lar spillere laste opp video av sine prestasjoner i et spill, som etter godkjenning av en moderator blir tilgjengelige for alle spillere å se.
  • Community Game Help vil være tilgjengelig for alle PlayStation 5-eiere, og vil bli lansert for utvalgte spill senere i år.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Med lanseringen av PlayStation 5 rullet Sony også ut funksjonen Game Help. Her kunne utviklere legge inn tips og små videoer via konsollens brukergrensesnitt, for å tilby hjelp til spillere som måtte ønske det.

Nå skal funksjonaliteten utvides, og Sony åpner for at spillere selv skal kunne hjelpe hverandre.

Brukerskapt innhold

Via den offisielle PlayStation-bloggen forteller Sony at det nye opplegget skal hete Community Game Help. Denne oppdateringen til konsollens funksjonalitet er ment for å gi enda mer hjelp til spillere som trenger det.

Måten det fungerer er at de som vil kan melde seg inn i Community Game Help-programmet. Hver gang disse spillerne oppnår noe i et spill, vil opptak av bragden automatisk lastes opp. Blir videoen godkjent av en moderator vil den legges ut slik at alle spillere kan se den.

Spillere melder seg på som Community Game Help-deltaker via innstillingene på PlayStation 5.
Sony Interactive Entertainment

Spillere får sette begrensninger på hvor mange videoer som skal lastes opp hver måned og videoer slettes fra konsollen så snart de er lastet opp, for å unngå at de fyller opp konsollens lagringsplass. Det gjøres kun opptak av spillet, så du trenger ikke bekymre deg for hva du sier i mikrofonen eller hvordan du ser ut på webkameraet.

Man kan også melde seg av når som helst og fjerne videoer man ikke lenger vil at offentligheten skal ha tilgang på.

Community Game Help blir tilgjengelig for absolutt alle PlayStation 5-eiere, påpeker Sony. Det blir altså ikke bare noe for PlayStation Plus-abonnenter, slik som de opprinnelige Game Help-videoene.

Tjenesten vil etter planen gjøre sitt inntog en gang senere i år. I første omgang kommer den kun til utvalgte spill, men Sony ønsker å få med så mange spill som mulig etter hvert.

LES OGSÅ: PlayStation 5 Pro-detaljer avslørt i lekkasje »

Siste fra forsiden