PlayStation 5 Pro

PlayStation 5 Pro-detaljer avslørt i lekkasje

Sony

TLDR

  • Nye detaljer om en mulig PlayStation 5 Pro har oppstått på nettet, selv om Sony ennå ikke offisielt har bekreftet konsollens eksistens.
  • Ifølge lekkasjen skilter maskinen med samme prosessor som originalkonsollen, riktignok med litt mer kraft, et oppgradert skjermkort og økt minne.
  • Rykter indikerer at denne oppgraderte PlayStation kanskje lanseres mot slutten av 2024, samtidig Microsoft også hinter om «spennende greier innen maskinvare».
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Nye detaljer om innmaten i PlayStation 5 Pro har dukket opp på nett. Sony har enda ikke offisielt bekreftet at konsollen eksisterer, men ifølge rykter er planen å lansere den mot slutten av 2024.

Detaljene ble først rapportert av YouTube-kanalen Moore's Law Is Dead. Deretter kom nettstedet Insider Gaming med mer informasjon, før IGN dukket opp for å hevde at alt stemmer.

Angivelig skal den oppgraderte maskinen bruke samme prosessor som PlayStation 5. Riktignok har Sony jekket opp kraften til 3,85GHz – omtrent en økning på 10% sammenlignet med originalkonsollen. Det nye skjermkortet åpner for raskere gjengivelse av bilder og bedre kvalitet på strålesporing. Minnet skal også være oppgradert, fra 448 GB/s til 576 GB/s.

Videre skilter PlayStation 5 Pro etter sigende med en teknologi kalt PlayStation Spectral Super Resolution Upscaling (PSSR). Dette er en oppskaleringsløsning som bruker maskinlæring for å levere bedre grafikk uten at det går utover ytelse.

PlayStation 5 Pro vil, i likhet med PlayStation 5 Slim, støtte avtakbart diskdrev. Maskinens SSD kommer med én terabyte med lagringsplass.

Microsoft har for øvrig hintet om «en del spennende greier innen maskinvare» som Xbox-makeren skal dele mer om til vinteren.

LES OGSÅ: Se hva Horizon Forbidden West krever av PC-en din »

Siste fra forsiden