PlayStation 5 Pro

Tror Sony vil lansere PlayStation 5 Pro i år

Analytikere forventer konsolloppgradering i forkant av Grand Theft Auto VI.

Sony Interactive Entertainment

TLDR

  • Flere bransjeanalytikere forventer at Sony vil lansere en PlayStation 5 Pro i andre halvdel av 2024.
  • Serkan Toto fra Kantan Games tror planen er å ha klar en oppgradert konsollvariant før lanseringen av Grand Theft Auto VI.
  • Selv om PlayStation 5 Pro kommer er det ikke sikkert at Sony vil sette ned prisen på den eksisterende konsollvarianten.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Til tross for rekordsalg av PlayStation 5 forrige kvartal måtte Sony justere ned salgsprognosene for inneværende regnskapsår. For å bygge opp mer interesse lader selskapet nå opp til å slippe en forbedret versjon av konsollen senere i år.

Det i hvert fall om vi kan tro anslag fra flere firmaer som driver analyse av spillbransjen.

Klar for GTA VI

Som CNBC melder er det en generell forventning rundt spillbransjen om at Sony vil lansere en PlayStation 5 Pro i andre halvdel av 2024. Ifølge Serkan Toto – analytiker hos japanske Kantan Games – har timingen mye å gjøre med neste års lansering av et nytt Grand Theft Auto-spill.

– Sony vil sørge for at det har et storartet stykke maskinvare som er klart når GTA VI kommer i 2025, en lansering som blir en adrenalininnsprøytning for hele spillbransjen, spådde Toto.

Som George Jijiashvili fra Omdia påpeker sliter spillavdelingen til Sony imidlertid med reduserte inntekter. Lanseringen av en oppgradert konsoll trenger derfor ikke nødvendigvis å bety at den opprinnelige versjonen blir billigere. Jijiashvili tror derfor at salget av PlayStation 5 vil fortsette å falle uansett.

Dette er ikke første gang vi hører rykter om PlayStation 5 Pro. Våren 2022 spådde TCL at både Sony og Microsoft hadde oppgraderte varianter av sine konsoller på vei i løpet av et år eller to.

Microsoft har for øvrig hintet om «en del spennende greier innen maskinvare» som selskapet skal dele mer om til vinteren. Sony har ikke lettet på sløret om sine planer, men slapp nylig både en mindre variant av PlayStation 5 og den håndholdte PlayStation Portal.

Nintendo jobber angivelig også med ny maskinvare.
Flere forventer at Switch 2 kommer i 2025 »

Siste fra forsiden