PlayStation 5 - DualSense

PlayStation 5-kontrolleren kommer i to nye farger i juni

Samtidig forteller flere utviklere hvordan de bruker DualSense i sine PlayStation 5-spill.

Helt designet til PlayStation 5 ble avduket i juni 2020, har spillfans lekt seg med tanken å få både konsoll og håndkontroller i andre farger. Nå er Sony omsider klar for å oppfylle det ønsket – i hvert fall for DualSense-kontrolleren.

Cosmic Red.
Sony Interactive Entertainment

Via den offisielle PlayStation-bloggen kunne selskapet denne uken avsløre to nye DualSense-farger. Midnight Black farger hele greia svart, mens Cosmic Red bytter ut originalkontrollerens hvitmaling med en neonaktig rødfarge.

– Målet vårt er å alltid finne design som vil overraske og pirre våre fans, og disse nye fargene er resultatet av en omfattende utvelgelsesprosess. Vi ville at de nye kontrollerne skulle passe bra sammen – og også sammen med den opprinnelige DualSense-kontrolleren og PlayStation 5-konsollen – så vi designet fargene rundt temaet «galakse» ettersom det virket som en naturlig progresjon fra det opprinnelige designet til både PlayStation 5 og konsollens tilbehør, forklarer designer Leo Cardoso.

Både Midnight Black og Cosmic Red legges ut for salg en gang i juni. I Storbritannia er datoen satt til 18. juni, men når de kommer hit til Norge er enda ikke bekreftet. Sony har fortsatt ikke sagt noe om planer for å tilby offisielle sideplater til PlayStation 5.

Slik bruker utviklerne DualSense-kontrolleren

I forbindelse med kunngjøringen av Midnight Black og Cosmic Red har Sony også fått med seg en rekke utviklere til å fortelle hvordan de bruker DualSense-kontrollerens ulike funksjoner.

Midnight Black.
Sony Interactive Entertainment

På PlayStation-bloggen kan du blant annet lese om hvordan Insomniac Games bruker taktil tilbakemelding for å simulere ulike følelser når man dæljer til forskjellige ting med Ratchets skiftenøkkel.

I både Kena: Bridge of Spirits og Ghostwire: Tokyo får kontrollerens adaptive triggere kjørt seg, med bruk av henholdsvis bil og bue og overnaturlige krefter. Utviklerne av Subnautica: Below Zero, Life is Strange: True Colors, Scarlet Nexus, Returnal og Mobile Suit Gundam Battle Operation 2 deler også hvordan deres spill benytter seg av DuaSense.

Sony har visst over 25 PlayStation 5-spill på vei.
Nesten halvparten er helt nye spillserier »

Siste fra forsiden